Ruotsin päävalmentaja Garpenlöv kommentoi kapteenin poissaoloa ja kehui Nylanderin pelaamista – "Tiesimme, että hän on meille hyvä vahvistus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Johan Garpenlöv kommentoi lyhyesti kapteeni Oliver Ekman Larssonin poissaoloa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlöv asteli voittoisan Norja-ottelun jälkeen rauhallisesti median eteen. Hän oli tyytyväinen suojattiensa otteisiin, mutta peräänkuulutti hyvän pelivireen jatkumista, sillä turnauksen kovat ottelut ovat vasta tuloillaan.

Sunnuntai-illan kamppailussa Ruotsi nappasi vähintäänkin rutiininomaisen voiton naapurimaastaan Norjasta. Kamppailun loppulukemat olisivat voineet olla selkeämmätkin, mutta 7–1-voiton myötä Ruotsi nousi B-lohkon eniten maaleja iskeneeksi joukkueeksi.

Päävalmentaja Johan Garpenlöv oli tyytyväinen omiensa otteisiin, vaikka joukkueen ei tarvinnutkaan aivan kaikkea lyödä peliin.

– Olen tyytyväinen, sillä voitto on tärkein asia tässä turnauksessa. Mielestäni joukkue teki tänään paljon oikeita asioita. 

Tre Kronor sai kovan NHL-vahvistuksen, kun William Nylander liittyi mukaan joukkueeseen ja pelasi ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina. Hyökkääjä jatkoi tuttua pistetehtailuaan lyömällä tiskiin tehot 1+2. Nylanderin pistekeskiarvo MM-kisoissa nousi jo lukemaan 1,84.

– Tiesimme, että hän on meille hyvä vahvistus. Mielestäni hän (Nylander) pelasi hyvin, vaikka edellisestä ottelusta oli kulunut hieman aikaa ja väliin mahtuivat matkustelut ja muut. Ylivoimamme parani hänen tullessa mukaan ja yhteispeli toimi ketjun muiden pelaajien kanssa, Garpenlöv summasi Nylanderin ensimmäisen ottelun.

Ruotsi kohtaa lohkon päätöskamppailussa Itävallan tiistaina. Garpenlövin mukaan peli on oikeilla raiteilla, mutta jalkaa ei saa nostaa kaasulta.

– Meidän täytyy keskittyä yksityiskohtiin pelin sisällä. Yhtä ottelua tärkempää on se, että olemme parhaimmillani ratkaisupelien koittaessa. Oman pelin kautta lähdemme myös lohkon viimeiseen otteluun.

Ennen ottelua esiin nousi kysymys kapteeni Oliver Ekman Larssonin poissaolosta, sillä Joakim Nordström kantoi kapteenin tunnusta rinnassaan. Valmentaja Garpenlöv kommentoi tilannetta lyhyesti.

– Hän ei ole pois sairauden vuoksi, hänellä on pieni vamma. En voi kertoa siitä enempää, mutta katsomme ottelu kerrallaan, pystyykö hän pelaamaan vai ei.

» Lähetä palautetta toimitukselle