Adam Gaudette iski Yhdysvallat voittoon Bruins-vahtien kohtaamisessa, Tanska nollasi Ranskan tylysti

MAAJOUKKUE / Uutinen
Adam Gaudette oli Yhdysvaltojen hahmo Ruotsia vastaan tehoilla 2+1.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tampereen lohkon lauantaipäivä pistettiin käyntiin huippuottelulla Yhdysvaltojen ja Ruotsin välillä. Yhdysvallat käänsi varsin vauhdikkaan ottelun 3−2-voitokseen jatkoajalla kaksi maalia iskeneen Adam Gaudetten noustessa ratkaisijaksi. Helsingin lohkossa puolestaan Tanska synkensi Ranskan turnausta ottamalla 3−0-voiton.

Yhdysvallat ja Ruotsi kamppailivat avauserässä tasaisissa merkeissä. Peli aaltoili päästä toiseen ja tilanteita syntyi runsaasti molemmille maaleille. Ottelussa kohtasivat Boston Bruinsin seurakaverit, kun Ruotsin maalia vartioi Linus Ullmark ja Yhdysvaltojen tolppien välissä seisoi Jeremy Swayman.

Molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kertaalleen ensimmäisessä erässä: ottelun alussa Rasmus Dahlin pääsi napauttamaan Ruotsin johtoon ja muutamaa minuuttia myöhemmin Adam Gaudette iski 1−1-tasoituksen.

Ruotsi oli toisessa erässä pääosan erästä niskan päällä ja sai kertaalleen kiekon maaliinkin saakka. Yhdysvallat kuitenkin haastoi Carl Grundströmin viimeistelemän osuman ja videotarkistelun jälkeen maali myös hylättiin. Syynä oli maalia edeltänyt paitsiotilanne.

Erän lopussa Yhdysvallat sai mahdollisuutensa ylivoimalla ja siihen joukkue myös tarttui. Avausmaalin viimeistellyt Gaudette ja T.J Tynan rakensivat hienosti paikan Nate Schmidtille, joka kiskaisi kiekon aivan yläriman alle.

Grundström sai ottelussa kuitenkin maalimerkinnän itselleen. Yhdysvaltalaispuolustaja Luke Hughesin syöttö päätyi hänen lapaansa ja samalla myös Hughesin maila katkesi. Puolustaja lähti hakemaan uutta mailaa vaihtoaitiosta, mikä avasi Grundströmille vapaan reitin maalille ja hän laukoi varmasti 2–2-tasoituksen.

Varsin vauhdikkaassa erässä nähtiin vielä tilanteita molemmissa päissä ja mahdollisuus ratkaisumaaliinkin oli, mutta enempää osumia varsinainen peliaika ei tarjonnut.

Jatkoajalla vauhdikas meno jatkui pelin rullatessa kovalla temmolla päästä toiseen. Ratkaisu syntyi vain 12 sekuntia ennen jatkoajan päätöstä, kun kaikissa Yhdysvaltojen maaleissa mukana ollut Gaudette räväytti Tynanin syötöstä 3–2-voittomaalin ylivoimahyökkäyksestä.

Tanska niputti Ranskan Helsingin pelipäivän avauksessa

Helsingin lohkon päivän avauspelissä Tanska oli Ranskaa terävämpi ottelun alussa. Molemmat joukkueet saivat omat paikkansa, mutta viimeistely ontui kummallakin. Muutamaa minuuttia ennen erän päätöstä Tanska kuitenkin onnistui iskemään kiekon verkkoon, kun Peter Reginin napakka kuti painui Henri-Corentin Buyssen selän taakse ylivoimahyökkäyksen päätteeksi.

Tanska hallitsi toista erää ensimmäistä selvemmin ja Joachim Blichfeld laukoi joukkueen erän alun ylivoimalla jo kahden maalin johtoon. Ranskan harvat tilaisuudet painottuivat ylivoimiin, sillä tasakentällisin Tanska piti sen hyökkäyspelin melko hyvin kurissa. Erikoistilanteistakaan se ei kuitenkaan kavennusta saanut aikaan.

Päätöserään Ranska tuli pirteästi ja sai erän alkuun parit hyvät tilanteet kavennuksenkin tekemiseen, mutta Sebastian Dahm torjui yritykset varmasti. Tanska iski ottelulle lopullisen niitin puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Julian Jakobsen siirsi tyhjään maaliin 3–0-osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle