Ruotsi hävisi Yhdysvalloille ja menetti NHL-puolustajansa − "Hän on valtava menetys"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruotsi hävisi ja Rasmus Sandin loukkaantui.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Ruotsi hävisi lohkovoiton ratkaisevan pelin jatkoajalla Yhdysvalloille. Hävittyjen pisteiden lisäksi Tre Kronor menetti tähtipakki Rasmus Sandinin sairastuvalle.

MM-kisojen A-lohkon voittaja ratkaistiin Ruotsin ja Yhdysvaltojen välillä. Yhdysvallat voitti tiukan mutta tuomarilinjaltaan holtittoman pelin jatkoajalla 3−4.

Hävityt pisteet ja erikoinen tuomaritoiminta eivät olleet ruotsalaisille huolenaiheista suurin, sillä Ruotsi menetti jo ottelun alussa NHL-pakki Rasmus Sandinin sairastuvalle. Toinen NHL-apu, laitahyökkääjä Carl Grundström harmitteli tilannetta ottelun päätyttyä.

− Hän on avainpelaajiamme ja hänen kauttaan peli pyörii puolustuspäässä. Hän on valtava menetys meille. Meidän pitää löytää keinot paikata hänet ja pelata hyvin ilman häntäkin.

Sandin loukkaantui tilanteessa, jossa Yhdysvaltojen Michael Eyssimont taklasi häntä Ruotsin puolustusalueen kulmauksessa. Grundström ei tilannetta halunnut kommentoida.

− Uusinnasta se näytti polvitaklaukselta. En nähnyt sitä livenä, joten en voi kertoa muuta.

Ottelun tuomarit Mike Langin ja Andre Schrader olivat vaihtelevan herkällä pillillä liikenteessä. Ottelussa vihellettiin Eyssimontin ulosajon lisäksi kaikkiaan kymmenen kaksiminuuttista, ja selvä linja vihellyksistä puuttui.

− Liikaa jäähyjä minun makuuni, mutta joskus se menee näin. Tasainen peli, jossa kaksi hyvää joukkuetta kohtasivat. Oli tiukkaa ja tapahtui paljon.

Ruotsi koki vääryyttä varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla, kun Lucas Raymond sai vastustajan mailan suuhunsa. Raymond menetti tilanteessa hampaita, mutta Yhdysvallat selvisi tilanteesta ilman jäähyä. Grundström ei ottanut kantaa väärään tuomioon eikä tiennyt miksi jäähyä ei vihelletty.

− En nähnyt sitä. Näin vain että hän oli menettänyt pari hammasta, niinkuin minäkin olen, harvahampainen Grundström hekotti.

Nokia-areenan jää on kerännyt kisojen aikana paljon kritiikkiä osakseen. Tänään jää oli Grundströmin mukaan asiallisessa kunnossa.

− Se oli ihan hyvä. Siinä on pelattu jo yksi peli tänään, joten sen siitä tuntee. Muuten se oli hyvä tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle