Mielipide

Missä on JYPin ykkössentteri?

LIIGA / Kolumni
Ikoni Eric Perrin poistui JYPin riveistä viime kauden päätteeksi. Voittamisen kulttuurin lisäksi kapteenin mukana lähti roima annos pelintekotaitoa. Todellista korvaajaa ei ole hankittu.

Kun joukkuetta aletaan rakentaa kohti kauden kliimaksia, menestyksekkäälle nipulle löytyy kolme peruspilaria. Luotettava maalivahti, ykköspuolustaja ja kiekollisena johtajana toimiva ykkössentteri.

Eric Perrinin poistuttua Aurajoen rannoille JYP jäi tilanteeseen, jossa ikonin lisäksi katosi valtava määrä taitoa. Sellainen määrä, jota olisi jopa melkein mahdotonta korvata – ainakaan JYPin pelaajabudjetilla.

Mutta. Mitä ilmeisemmin "korvaajaksi" hankittu Joonas Nättinen ei hyvällä tahdollakaan tule täyttämään edes toista Perrinin valtavista saappaista. Häneltä olisi täysin epäoikeudenmukaista edes odottaa sitä. Nättinen on ollut viimeksi todellisen pistenikkarin roolissa kaudella 2008-09, Espoon Bluesin junioreissa.

Hurrikaanipaitojen sentteriosastolla muut pelaajat ovat Anssi Löfman, Miika Lahti, Valtteri Hotakainen ja Henri Kanninen. Kukaan heistäkään ei pysty heiluttamaan ykköskapellimestarin puikkoa Nättistä paremmin.

Jo ennen kauden alkua nähdyissä harjoitus- ja CHL-peleissä on ollut nähtävissä kiekollisen johtajan puuttuminen. Ilman tätä kyseistä pilaria ei Liigassa - eikä muissakaan kiekkosarjoissa - voi menestystä povata. Sen sijaan voikin povata isoja ongelmia.

Kiekollisen ykkössentterin puuttuminen näkyy ylivoimallakin, mutta pahiten se iskee juuri ykkösketjun pelaamiseen. Keskushyökkääjän rooli on kaikissa pelitavoissa myös hyökkäyssuuntaan keskeinen, mutta sitä se on erityisesti JYPin pelitavassa. Perrinin kaltaisen sentterin puuttuminen tekee JYPin avaus- ja hyökkäyspelaamisesta vaikeaa.

Jyväskylän ylpeys on tilanteessa, jossa yksi tärkeimmistä paikoista on täyttämättä. Tai tuskin sitä on edes tarkoitus tässä vaiheessa täyttää.

Näillä mennään, se on kuultu ennenkin. Mikäli näin on, voidaan JYPin toimistolla jo tässä vaiheessa silmäillä lentolippuja etelään.

Maaliskuun lennot myydään nyt. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös