Ässien pitkä vieraskiertue alkaa Raumalta

LIIGA / Ennakko
Viime kausi aloitettiin porilaisten juhlilla.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
SM-liigan kausi 2015-2016 käynnistyy Raumalla varsin perinteisen kaavan mukaan. Satakuntalaiset joukkueet iskevät yhteen Ässien saapuessa Lukon vieraaksi.

Kauden ensimmäinen sarjaottelu, joten lopputuloksen kannalta aivan kaikki on mahdollista. Jos eroja haetaan valmistautumisesta, niin pieniä eroja löytyy.

Lukko pelasi kotona ja matkusteli ympäri Eurooppaa CHL-otteluita pelatessaan. Ässät puolestaan viihtyi kotimaassa keskittyen yksittäisten harjoitusotteluiden pelaamiseen. Lukon peleissä oli siis huomattavasti enemmän panosta, mutta sen merkitys tässä ottelussa on häviävän pieni.

Kuten ansioitunut kiekkokansa tietää, kauden avauspeli on aina jotain muuta kuin normaali liigapeli. Toisilleen tuttuakin tutummat vastustajat, takaraivossa paljon ajatuksia pelin sujumisesta sekä lehterit täynnä innokkaita kiekkofaneja. Siinä ainekset, joista tehdään eroa normaaliin liigaotteluun.

Ottelussa on ainekset todella monen tyyppiseen kohtaamiseen. Molemmissa joukkueissa jatkaa viime kaudelta tuttu valmennusryhmittymä, mutta uusi kausi tuo aina uutta ja innostavaa mukanaan.

Viime kauden avauskohtaaminen oli molemmilta enemmänkin innostusta täynnä, kuin maltillista ja kontrolloitua kiekkoa. Tämä näkyi runsaana määränä kahden minuutin rangaistuksia puolin ja toisin.

Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen ylivoimalla, joka kuvastaa aika hyvin avauspelin jännitteitä. Pelin voitti lopulta Ässät voittomaalikilpailun jälkeen, joten molemmat saivat vähintään avauspisteen sarjataulukkoon.

Ei tarvitse olla suurikaan ennustaja, jos veikkaus ottelun menemisestä jatkoajalle osuu oikeaan. Sen verran tasaisia ovat kaikki kauden avauskohtaamiset olleet jo vuosia.

Vierasjoukkueen osalta kausi alkaa normaalista poiketen. Porilaisten jäähalli on ehostuksen alla, ja joukkueella on edessään kymmenen ottelun vieraskiertue. Tilanne on varsin haastava, koska pisteitä olisi saatava vaikka vain matkapelejä pelataankin.

− Vieraspelit ovat vain pelejä. Ei joukkue mieti sen enempää, missä pelataan, Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio huomauttaa.

Kokoonpanot

Kotijoukkueen osalta toipilasosastolla on jo pientä ruuhkaa, vaikka kausi vasta polkaistaan käyntiin. Puolustajista pois kokoonpanosta jäävät Miko Malkamäki ja Miika Koivisto.

Hyökkääjien osalta pois pelaavasta kokoonpanosta jäävät Teemu Nurmi, Olavi Vauhkonen, Eetu Koski ja Ville Vahalahti.

Noin monta nimeä tarkoittaa sitä, että yhteistyösopimuksen turvin Lukko hakee pelaajatäydennystä KeuPan riveistä.

Vierasjoukkueen osalta pois kokoonpanosta jäävät hyökkääjät Masi Marjamäki, Matti Kuparinen, Ville Ahlgren ja Michael Ryan.

− Loukkaantuneet olivat kaikki torstain jääharjoituksissa jäällä, Rautakallio kertoo toipilaiden tilanteesta.

Porilaisten päävalmentaja ottaa hyökkääjä Arttu Ruotsalaisen mukaan kauden avausotteluun, vaikka alunperin nuorukaisen piti pelata A-nuorten kamppailuja.

− Hän oli tehnyt Ilves-ottelussa kolme maalia, ja totesi vain minulle, että olisi voinut tehdä pari lisää. Siinä on sellaista asennetta, jota haluan kuulla, Rautakallio kehuu nuorta suojattiaan.

Seuraa Heitä

Sami Lähteenmäki #41 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella kantoi porilaisten patapaitaa. Miten sujuu ensimmäinen sarjaottelu Lukko-paidassa tuttua vastustajaa vastaan?

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Harjoituskaudella saanut mukavasti vastuuta ja tulostakin on tullut. Miten onnistuu Lukkoa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle