Kausi alkaa Vaasassa tutun kilpailijan kanssa

LIIGA / Ennakko
Viime kauden mittelöt olivat viihdyttävää kiekko-ottelua.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Uusi kausi alkaa perjantai-iltana ja tällä kertaa JYP saapuu Sportin vieraaksi. Viime kaudella kaikki neljä ottelua olivat todella tasaväkisiä kamppailuja. Eikä sovi unohtaa, että Sport oli ensimmäinen täydet pisteet Hippoksella saanut joukkue.

Molempien joukkueiden harjoitusottelut ovat sujuneet kiitettävästi. Tietenkin tappioita on tullut, mutta yksikään joukkue ei vedä täydellistä harjoituskautta. Lisäksi JYPillä on takanaan CHL-alkulohkon ottelut.

Alustavasti JYP lähtee otteluun täydellä kokoonpanolla. Matsin avainasiat kohdistunevat maalivahti- ja puolustuspeliin, vaikka eteviä pistemiehiä löytyy puolin ja toisin. Alakerta on kuitenkin sekä JYPillä että Sportilla hyvässä tikissä, joten tuloksesta voi odottaa vähälukuista.

Sportin hyökkääjistä Joel Kiviranta sai vahinkoa viimeisessä harjoitusottelussa ja on sivussa muutaman viikon. Samuli Kivimäen tilannetta tiedotetaan uudelleen muutaman viikon päästä, ja Ville Leskisen paluu jäille on pysynyt entisellään.  

Kumpikin joukkue lähtee kauteen samalla ytimellä. Vaikka Jyväskylästä lähtikin tukku taidokkaita pelaajia, on joukkueen otteet näyttäneet hyvältä. Saapuneista pelaajista Janne Tavi ja Joonas Nättinen ovat parhaimmat esimerkit.

Sportillakin asiat ovat edistyneet. Pakiston kiekonhallinta ja tilannenopeus näyttävät paljon paremmalta, ja erinäiset kuviohyökkäykset ovat alkaneet sujua. Otto Karvinen ja Tuomas Vänttinen ovat tuoneet lisää jämäkkyyttä ja asennetta Sportin riveihin, mikä on ollut havaittavissa hyvällä tavalla. Myös viimeisimmän vahvistuksen Gabriel Spilarin pelaaminen on parantunut huomattavasti.

Maalivahdeista ei pitäisi olla suurta epäselvyyttä. Mika Järvinen aloittanee ottelun, kunnes toisin sanotaan ja vierailla Tuomas Tarkki pelaa suurimman osan otteluista. Tässä kuitenkin voisi olla oiva näytön paikka JYPin nuorella kakkosveskarilla Veini Vehviläisellä.

Seuraa Heitä

Nolan Yonkman #43 |

Puolustaja

Isokokoinen puolustaja, jonka JYP nappasi AHL:stä. Taalajäiltä saapuneen kiekkoilijan otteita tulee olemaan mielenkiintoista seurata.

Jake Newton #22 | Storhamar

Puolustaja

Sportin toinen jenkkipakki, joka on näyttänyt potentiaalinsa. Jälki on ollut tehokasta Niko Peltolan kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle