Kaakon derby, osa 1

LIIGA / Ennakko
Juhliiko SaiPa voittoa kauden ensimmäisessä paikallispelissä?
Kuva © Jarno Hietanen
25 vuoden odotus ilman kaakon omaa paikallistaistoa on ohi. Kauden ensimmäisessä pelissä kohtaavat rakkaat viholliset Lappeenrannan SaiPa ja Kouvolan KooKoo historiansa yhdeksännessä liigapelissä.

Molemmat joukkueet ovat kokeneet suuria muutoksia. SaiPalla pelaajaliikennettä oli enemmän ulospäin. Menetyksiä on pyritty paikkamaan täsmähankinnoilla eri pelipaikoille. KooKoolla puolestaan joukkueesta vaihtui lähes kaksi kolmasosaa. Suuri vaihtuvuus näkyi erityisesti KooKoon kohdalla ensimmäisissä harjoituspeleissä, mutta otteet ovat parantuneet kauden lähestyessä.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo kahdesti harjoituskaudella. Ensimmäisen pelin SaiPa voitti lukemin 6-0. Toisessa puolestaan KooKoon maali pysyi puhtaana joukkueen voittaessa ottelun 3-0. Molemmat joukkueet pelasivat harjoituskaudella kahdeksan ottelua. SaiPa voitti otteluistaan seitsemän, KooKoo kaksi.

SaiPa esitti harjoituspeleissä valmiin näköistä pelaamista joka osa-alueella. Parhaiten onnistui Matti Järvisen johtama ketju, jonka laidoilla viilettivät Ville Järveläinen ja Tommi Jokinen. Ketjun peli parani peli peliltä ja onkin mielenkiintoista seurata, jatkuuko sama vire myös, kun runkosarja alkaa. Hyvää taustatukea antoivat jo viime kaudella SaiPassa hyviä otteita esittäneet Chad Rau ja David McIntyre sekä paluumuuttaja Petteri Nokelainen.

KooKoon harjoituspelit saivat huonon alun joukkueen päästäessä kahdessa ensimmäisessä pelissä peräti 12 maalia. Se oli hyvä herätys joukkueelle, ja otteet paranivatkin tämän jälkeen. Kaksi viimeistä harjoituspeliä päättyi KooKoon voittoihin. KooKoon osalta jännittettävää riittää siinä, tuleeko maalinteosta joukkueelle ongelma. Josh Green ja Jarkko Malinen ovat tottuneet ratkaisemaan otteluita, mutta muiden on pystyttävä antamaan kaksikolle taustatukea.

Kummatkin joukkueet lähtevät otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla: SaiPalta pois on hyökkääjä Valtteri Virkkunen ja KooKoolta puolustaja Julius Nyqvist. 

Kauden avauspelistä voidaan odottaa erittäin tunteikasta ja vauhdikasta. Peliä on odotettu molemmissa leireissä paljon, ja on mielenkiintoista nähdä, pystyvätkö molemmat joukkueet käsittelemään tilanteen oikealla tavalla. Voiton kannalta olellisinta on se, kuinka hyvin KooKoo onnistuu puolustamaan kotikaukalossaan vauhdikkaasti pelaavaa SaiPaa vastaan ja onnistuuko se tekemään omista paikoistaan maaleja. 

Seuraa Heitä

Ville Järveläinen #19 |

Laitahyökkääjä

Esitti hyviä otteita kaikissa pelaamissaan peleissä harjoituskaudella. Jatkuuko sama myös kauden alkaessa?

Josh Green #12 |

Keskushyökkääjä

Hankittiin KooKooseen tuomaan maalintekovoimaa. Lunastaako odotukset ja osuuko heti ensimmäisessä pelissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle