Pasi Arvonen tyytyväinen pelaajiinsa - "He tekevät laadukasta työtä"

MESTIS / Haastattelu
Päävalmentaja Pasi Arvosella on selkeä käsitys joukkueensa iskukyvystä.
Kuva © Timo Savela
Päävalmentaja Pasi Arvosen ensimmäinen kausi Kiekko-Vantaan peräsimessä on edennyt joulutaukoon. Joukkue taistelee kynsin hampain toisella sijalla, ja on menossa heittämällä kevään pudotuspeleihin, kun sarja on suurin piirtein puolessa välissä.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvosen ensimmäinen valmennuskausi Vantaalla on edennyt joulutaukoon. Joukkue on mukavasti toisena sarjataulukossa, mutta tärkeimmät toiveet pukinkonttiin ovat selkeät: Joukkue tarvitsee yhden puolustajan ja terveyttä. Lohipaidat ovat kärsineet avainpelaajiensa loukkaantumisista, mutta vuodenvaihteen tienoolla Atte Mäkisen ja Pekka Niemimaan tilanne saattaa muuttua lupaavaksi.

Arvonen on tyytyväinen joukkueen esityksiin. Se on pitänyt kärkisijoja sarjataulukossa sinnikkäästi, eikä menestyminen ole saanut Arvosta yllättyneeksi.

− On mennyt ihan hyvin. Ei voi valittaa, kun pelaajat tekevät laadukasta työtä illasta iltaan, Arvonen totesi.

Kiekko-Vantaan kautta on leimannut kehnonpuoleinen pelaaminen kotiluolassa Tikkurilan Urheilupuistossa. Yleisö, joka on Arvosen mukaan tärkeä niin sanottu kuudes kenttäpelaaja, haluaa nähdä hyvää ja vauhdikasta jääkiekkoa.

− Ehkä meillä on ollut paineita pelata kotiyleisön edessä. Vieraissa olemme pelanneet vähemmällä paineella, ja tulosta on syntynyt, Arvonen virkkoi.

Arvosen ei tarvitse pitkään miettiä seuraavaa kysymystä siitä, ketkä ovat vakuuttaneet otteillaan kokeneen päävalmentajan.

Juuso Perttilä, Janne Kivilahti ja Juha Tarkkanen ovat yllättäneet, vaikka tiesimme jo ennen kautta, että he tulevat menestymään. Joukkueessa on kuitenkin monia onnistujia, joista nostan esiin Alex Leväsen, joka on tehnyt paljon töitä.

"Mestis on tasaväkisin sitten miesmuistin"

Kiekko-Vantaalla on tuoreessa muistissa, että kevät tulee nopeammin kuin kenties voisi uskoa. Jotta joukkue olisi hyvässä iskussa pudotuspeleissä, Arvonen näkee asiaan vaikuttavat tekijät selkeästi.

− Jatkamme kovaa yritystä ja kehitystä. Päivittäisen urheilullisen tekemisen pitää olla kunnossa. Tämän kauden Mestis on tasaväkisin sitten miesmuistin, totesi Arvonen.

Arvoselle oli jo hyvissä ajoin selvää, että lohipaidat tulevat menestymään ja kirkastamaan hopeamitalin Mestiksessä.

− Vuodenvaihteen tienoolla saamme useita pitkäaikaisloukkaantuneita takaisin kaukaloon. Atte Mäkisen ylävartalovamma ja Niemimaan vammat arvioidaan pian uudelleen. Espoo United -ottelussa loukkaantunut Joonas Hyttinen pitelee yhä jalkaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle