TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Harvinaista herkkua

LIIGA / Haastattelu
SM-liigassa ei monesti nähdä puolustajan tekemää hattutemppua. Kärppien ja Tapparan välisessä ottelussa tällainen harvinaisuus pääsi tapahtumaan, kun kotijoukkueen Ilkka Mikkola ampui ranteella kolme osumaa.

Oulun Kärpät ei ollut kauden kolmessa edellisessä kohtaamisessa onnistunut nipistämään ainuttakaan pistettä Tapparalta. Lauantain kamppailussa pohjoisen pienpedot olivat kuitenkin hyvässä iskussa ja ottivat tärkeän voiton.

- Selkeä teema oli, että maksetaan kalavelat. Hyvin onnistuttiin.

- Voitolla kärkijoukkueesta on iso merkitys. Joukkueen itseluottamus kasvaa, samoin kuin usko omiin mahdollisuuksiin, Ilkka Mikkola hymyili.

Kärppäpakille hattutemppu oli ensimmäinen aikuisten sarjassa. Edellisestä vähintään kolmen maalin illasta oli ehtinyt vierähtää tovi.

- Muistaakseni C-junioreiden SM-sarjassa tein viimeksi näin paljon maaleja. Silloin niitä tuli vielä yksi enemmänkin. Kiimingin Riennon kanssa voitimme F-junioreissa Siikajoen Sisun maalein 52-1, ja tuolloin tein 6 maalia, puolustaja nauroi.

Oululaisten valmentaja Kari Jalonenkin antoi tunnustusta luottopakilleen.

- Harvemmin pakki tekee missään aikuisten sarjassa hat trickiä. Hieno onnistuminen häneltä, ja hienoja maaleja, Jalonen hehkutti.

Mikkolan kausi ei ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan, sillä heikompia suorituksia on kauden aikana sattunut useita. Lauantaina ottelussa tehot eivät kuitenkaan jääneet piippuun, kun Mikkolan ranne puhui kolmesti. Mies itse kertoi, että myös lyöntilaukauksella voi tulla onnistumisia.

- Olen treeneissä vedellyt joskus semmoisia lämäreitä, että muut ovat ihmetelleet. Tällä kaudella otteet ovat välillä olleet puolittaisia, tänään meni kuitenkin hyvin. Paljon siinä on kyllä vielä osa-alueita, jotka pitää suorittaa paremmin, Mikkola sanoi.

Kärppien peli ei ole joulutauon jälkeen ollut aivan parhaassa terässä. Mikkolan mukaan syitä pelin tökkimiseen on useita. Tapparaa vastaan joukkue kuitenkin pääsi paljon paremmin tekopaikkoihin maalin lähelle kuin esimerkiksi tiistain Jokerit-ottelussa.

- Peleissä on tökkinyt oikeastaan kaikki. Jokereita vastaan emme päässeet maalille, kun heidän isot pakkinsa tukkivat meidän tiemme. Nyt homma toimi paremmin. Peli myös aukesi enemmän, ja itsekin pääsin paikkoihin liikkeen avulla, puolustaja analysoi.

Tapparaa vastaan oululaiset onnistuivat myös puolustuspelissään, vaikka vieraillakin oli useita hyviä maalipaikkoja.

- Tappara on loistava joukkue. Meille tuli jäähyjä ja heille on taitava ylivoima – tuolloin he saivat paljon vetoja. Tuomas Tarkki kuitenkin näki vedot varmaan aika hyvin, illan sankari näki.

Mikkola pääsi juhlistamaan hattutemppuaan rennoissa merkeissä. Kärppien joukkueella oli luvassa poikien illanvietto voittoisan ottelun jälkeen. Maajoukkuetauon aikana oululaiset saavat tarvittavaa lepoa ja sen jälkeen alkaakin jo valmistautuminen pudotuspeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle