Anssi Löfman myhäillen vanhojen tuttujen kimppuun

LIIGA / Haastattelu
Anssi Löfmän palaa puolivälierissä tuttuun kaukaloon.
Kuva © Timo Savela
Anssi Löfman esiintyi tänään jälleen pirteästi. Herra kävi tekaisemassa maalin jo hänelle tavaramerkiksi tulleella tavalla, eli maalinedustalta. Löfman lähtee myös innoissaan vanhojen tuttujen kimppuun, kun JYP kohtaa puolivälierissä SaiPan.

JYP esitti tänään jälleen taistelukykyään. Kolmannessa erässä johtoa suojattiin erittäin uhrautuvasti ja jämäkästi. Anssi Löfmanin mukaan ottelu meni juuri niinkuin oli suunniteltu.

− Onnistuttiin pelaamaan tänään juuri suunnitellusti. Puolustettiin erittäin kärsivällisesti ja hyödynnettiin omat paikkamme. Oli kyllä erittäin hieno taistelu meiltä.

Löfman tekaisi tänään jo kauden seitsemännen maalinsa. Vaikkei Löfman todellakaan ole mikään suurikokoisin pelaaja, on hänen tavaramerkikseen muodostunut maalit maalinedustalta. Niin myös tänäänkin.

− Saatiin nopeasti vaihdettua puolta. Sen jälkeen Eric [Perrin] haastoi erinomaisesti ja löysi minun lavan sieltä keskeltä, naurahti Löfman.

SaiPan kasvatti ei päässyt kohtaamaan vanhoja joukkuekavereitaan runkosarjan aikana kuin kahdesti, koska hän oli useamman kuukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Nyt Lappeenranta tulee kuitenkin jälleen erittäin tutuksi, kun matka kohdistuu Löfmanin kotimaisemiin JYPin haastaessa SaiPan puolivälierissä.

− Sieltä tulee erittäin liikkuva joukkue vastaan. En ole vielä hirveästi kerennyt ajattelemaan sitä, mutta nyt pitää alkaa siirtää ajatukset sitä kohti, Löfman totesi.

− Kyllä fakta on kuitenkin se, että meidän pitää pystyä parantamaan omia esityksiämme vielä reippaasti. Tässä on viikko aikaa valmistautua noihin koitoksiin.

JYPissä pelaa Löfmanin lisäksi kaksi viime kaudella Lappeenrannassa pudotuspelien huumaa todistanutta pelaajaa: Markus Poukkula ja Brian Salcido. Löfmanin mukaan tältä kolmikolta ei kuitenkaan ole luvassa vihjeitä nykyisille joukkuekavereille.

− Eipä meillä kyllä mitään erikoisempia konsteja ole antaa. Tälläkin kaudella kohdattiin heidät moneen kertaan, joten kyllä on hyvin tiedossa, millainen joukkue sieltä vastaan luistelee.

Lopuksi Löfman vinkkasi vielä jopa ehkä hieman itsestäänselvät teesit, joilla ottelupari tullaan ratkaisemaan.

− Pitää olla valmis erittäin kovaan peliin. He pelaavat erittäin tiiviisti ja kamppailevat kovaa. Pitää pystyä vastaamaan myös heidän kovaan luisteluvoimaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle