Tervo terävöityi yhdessä muiden KeuPan pelaajien kanssa – "Onneksi meni välillä näinkin päin"

MESTIS / Haastattelu
Samuli Tervon venytykset olivat KeuPan pelastus kohtalonottelussa.
KeuPan maalivahti Samuli Tervo oli avaintekijä siihen, että Imatran Ketterä ei päässyt vielä juhlimaan Mestis-historiansa ensimmäistä mestaruutta. Edes edellisten otteluiden huonot kokemukset johtoasemapelaamisesta eivät kaataneet Tervoa ja KeuPaa.

KeuPan maalivahti Samuli Tervo oli jatkoaikasankari Teemu Hutun ohella ehdottomasti joukkueensa tärkein pelaaja, kun keuruulaiset kampesivat lisäaikaa kaudelleen. Tervo torjui jatkoajalle venyneessä trillerissä 21 kertaa ja esti imatralaisten mestaruusjuhlat useilla akrobaattisilla venytyksillään varsinaisella peliajalla.

Tervo oli komeassa nollapelissä kiinni lähes 56 minuutin ajan, mutta Ketterän nuoren tähtipelaajan Matias Mäntykiven rannelaukaukselle KeuPan ykkösvahti ei voinut mitään.

– Hieno taistelu ja melkein loppuun asti pysyttiin johdossa, mutta kaveri tuli tasoihin.

Tällä kertaa aiemmista otteluista poiketen KeuPa ei päästänyt Ketterää takaa-ajoasemasta johtoon, mikä olisikin tietänyt hallitsevalle mestarille kruunustaan luopumista. Tervon mukaan edellisten otteluiden möröt eivät nousseet esiin joukkueen keskuudessa jatkoerää edeltäneen erätauon aikana.

– Ei lamaannuttu tasoitusmaalista ja uskottiin, että voitetaan tämä jatkoerässä.

Lähes toivottomasta 0–3-ottelusarjatilanteesta huolimatta Tervon uskoi kovasti omaan joukkueeseen ja luotto varmasti vain kasvaa seuraavaan kohtaamiseen.

– Kyllä, luotto omaan joukkueeseen oli koko ajan kova.

KeuPa on onnistunut parantamaan peliään etenkin loppuottelusarjan kahdessa viimeisimmässä ottelussa, mutta vasta tällä kertaa tulos oli suotuisa finaalien toiselle osapuolelle.

– Ollaan pystytty parantamaan parista ensimmäisestä pelistä, mutta onneksi meni välillä näinkin päin. Hyvältä tuntuu voitto, Tervo iloitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle