KeuPa-luotsi Härkösen leposyke pysyi matalalla, vaikka mestaruuden ratkeaminen oli senteistä kiinni

MESTIS / Haastattelu
Niko Härkönen jakoi ohjeita kriittisillä hetkillä.
KeuPa onnistui selvittämään ensimmäisen katkaisuottelun Keuruulla ja samalla päätti Ketterän 11 ottelun voittoputken. KeuPan Niko Härkönen pysyi luottavaisena dramaattisista hetkistä huolimatta.

Viime lauantaina katkeran tappion kokenut KeuPa sai viimein kairattua avausvoittonsa finaalisarjaan. KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen ei kuitenkaan ryhtynyt suuriin muutoksiin tukalasta tilanteesta huolimatta.

– Ei ollut mitään kummempaa painotusta. Pitää uskoa ja tehdä omaa hommaa. Palkinto kyllä tulee, jos on tullakseen. Ketjut muuttui, pelaaminen ei.

– Pelaajilta vaatii luonnetta, että tuossa tilanteessa ei jänne katkea. Ollaan sitkeä porukka ja uskotaan. Kaikki haluaa voittaa ja meni hyvin meidän kannalta.

Leppoisuudestaan tunnetun Härkösen syke ei miehen omien sanojen mukaan päässyt kohoamaan ottelun ratkaisuhetkillä, vaikka draamaa maanantai-ilta tarjosi ainakin paikalle saapuneelle yleisölle.

– Koko pelin olin aika levollinen. Puolustimme niin jämäkästi ja olimme ytimessä. Ketterän momentumin aikanakin olin aika luotettavainen.

Loistavasti KeuPan maalilla torjunut Samuli Tervo ansaitsi luonnollisesti päävalmentajan kehut ottelun jälkeen.

– Pelasi sellaista peliä, mitä peli vaatii. Maalivahdin pitää olla ihan maksimissa, että antaa joukkueelle mahdollisuuden Ketterän tasoista joukkuetta vastaan.

Mikään ei ole muuttumassa KeuPan pelissä

Kahdella edellisellä Etelä-Karjalan vierailulla KeuPa oli lähellä voittoa kummallakin kerralla, mutta lopussa Ketterä oli vahvempi. Seuraavaan Imatran kohtaamiseen KeuPa ei Härkösen mukaan lähde kirjoittamaan pelikirjaa uudelleen.

– Muutimme pelaamista edelliseen Imatran otteluun. Niillä muutoksilla päästiin jo jatkoajalle ja siinäkin oli silloin huippupaikka. En usko, että taktisesti enää muutetaan, vaan revitään ja raastetaan. Kun maalimäärät pysyy yhdessä tai kahdessa, mahdollisuudet voittoon ovat, Härkönen arvioi.

Ennen ottelua KeuPan kokoonpanossa huomiota herätti ylimääräiseksi hyökkääjäksi merkattu Samuel Salonen, mutta lähes koko kauden sivussa ollut tehopelaaja ei kuitenkaan vielä pystynyt pelaamaan.

– Luulimme, että pystyy pelaamaan, mutta tulikin takapakkia. Ei paikat kestä vielä, Härkönen totesi Salosen tilanteesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle