Ketterä voitti täyden kotiyleisön edessä kolmannen Mestis-mestaruutensa

MESTIS / Raportti
Ketterän Jesse Ruotsi oli pelipäällä läpi ottelun.
Kuva © Topi Lainio
Toisen erän kaksi maalia olivat liikaa vieraille. Ketterä voitti ansaitusti 4−1 ja voitti kolmannen mestaruutensa. Ketterän Ville Paalaselle mestaruus oli viides peräkkäinen.

Imatralaiset menivät menojaan toisessa erässä ja varmistelivat tulosta päätöserässä. Kiekko-Espoo ei pysynyt Ketterän kelkassa kuin ensimmäisen 20-minuuttisen. Lopputulos kirjattiin Ketterän hyväksi 4−1 ja Mestiksen mestaruus samoin otteluvoitoin.

Ketterä otti kiekonhallinnan heti alusta ja sai useamman paikan, mutta ensimmäisen maalin tekivät vieraat. Kiekko-Espoon Julius Rantaeskola hyödynsi maskin ja viimeisteli numeroiksi 1−0. Ennen Rantaeskolan maalia Ketterän Jesse Ruotsi pääsi läpiajoon, mutta laukoi ylärimaan ja jatkoi kiekon vielä sivuverkkoon. 

Ketterä sai erän loppuun vielä tasoitusmaalin, kun Jere Vertanen heitti kiekon kohti maalia, ja Janne Kettunen ohjasi sen ilmasta maaliin. Tuomarit tarkistivat vielä maalin videolta. Näin erätauolle lähdettiin tasatilanteessa.

Kiekko-Espoolle tarjottiin ylivoimia, mutta kotijoukkue pelasi erinomaista alivoimaa. Ketterän Niko Kautiaisen laukaus meni helposti Jani Lampisen selän taakse ja tilanne oli 2−1. Vielä Jesse Liuksiala ei tehnyt läpiajosta maalia, mutta Ruotsi seurasi hienosti ja numerot olivat 3−1.

Kiekko-Espoon olisi pitänyt tulla täysillä kaikki peliin laittaen kolmanteen erään, mutta kotijoukkue oli kaikessa parempi. Ketterä luisteli, taisteli ja puolusti eivätkä espoolaiset löytäneet lääkkeitä niihin. Viimeisenä lukkona oli maalivahti Santeri Lipiäinen.

Kun vieraat vielä viimeisenä keinona ottivat maalivahdin pois ja yrittivät kuudella viittä vastaan kavennusta, niin iski Jesse Viskari sen viimeisen niitin. Juhlat Imatralla alkoivat. Ketterä pelasi erinomaisen ottelun ja ansaitsi voittonsa.

» Lähetä palautetta toimitukselle