KeuPa-käskijä sai tarvitun voiton ja puuttuvat makkarat

MESTIS / Raportti
Ketterä ei onnistunut kaatamaan KeuPaa.

Tarkkaa, mutta vauhdikasta. Siinäpä neljännen loppuottelun kaava, kun Ketterä haki Mestiksen mestaruutta suoraan neljässä pelissä.

Voimasuhteet heittelivät ottelun aikana, ja kahden erän jälkeen KeuPa HT oli kiinni voitossa. Vieraiden hurmoksessa pelaama päätöserä vei kuitenkin pelin jatkoajalle.

− Jatkoaikaan lähdettiin samoilla eväillä kuin ollaan jokainen sekunti haluttu pelata. Nautitaan, ei muuta kuin äijät laitumelle, Maso Lehtonen kertasi lähtökohtia.

KeuPa ei tästä kuitenkaan järkyttynyt, vaan voitti kuolemanottelun jatkoajalla lukemin 2−1. 

− Parantaa piti. Jokainen jätkä hoiti tonttinsa vähän paremmin, Niko Härkönen mietti.

Ketterä oli voittanut 11 ottelua putkeen pudotuspeleissä, mutta mestaruus ei ratkea hulppeassa voittoputkessa.

Härkösellä oli myös muita ilonaiheita, kun kaksi lempääläistä kiekkokannattajaa tekivät iskun Keuruun jäähalliin.

− Iso kiitos heille. En Lempäälässä saanut mustaa makkaraa, ja kävivät tuomassa paketin, valmentaja hauskuutti.

KeuPa laittoi kaiken peliin

Loppuottelun asetelmat näkyivät heti ensimmäisistä minuuteista, kun KeuPa puski kovaa päälle ja Ketterä lähti rakentamaan peliä rauhallisemmalla mentaliteetilla. Isäntäjoukkue olikin joukkueista hieman aloitteellisempi, ja rakensi painetta Ketterän päätyyn.

Pitkät päätypelit eivät juuri maalipaikkoja tuoneet, mutta vaikeuttivat imatralaisten hyökkäyspeliä. Pitkät puolustuspätkät ennen hyökkäämistä söivät terän rintamahyökkäyksistä.

Erän puolenvälin tienoilla molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimansa purevuutta ilman onnistumisia. Näiden jälkeen Ketterä alkoi hieman napata otetta, ja pitkillä hyökkäyspeleillä puolestaan KeuPan hyökkäyspeli syötiin olemattomaksi. Maaleja avauserässä ei kuitenkaan nähty.

Toinen erä alkoi vahvasti Ketterä-merkkisenä, mistä kertoo myös yksi tilastokummajainen. Imatralaisvahti Karolus Kaarlehto venyi kiekon eteen ensimmäisen kerran vasta reilun 13 minuutin pelin jälkeen.

− Olen tyytyväinen hetkiin, kun Ketterä pääsi pyörittämään. Jämäkkää toimintaa meiltä, Härkönen kiittelee.

Ennen tuota Ketterä hallitsi kiekkoa ja sitä kautta peliä. KeuPan kiekollinen peli syötiin omalla aktiivisuudella kokonaan pois, mutta laadukkaat maalipaikat kuitenkin jäivät vähäisiksi.

Erän loppua kohden erityisesti Ketterän ykkösketjun maltti alkoi loppua. Pari kiekonmenetystä omalla alueella ja Joona Jääskeläisen ottama hyökkäyspään jäähy avasivat KeuPalle mahdollisuuden, joka ei jäänyt käyttämättä. Sakari Turtiainen niittasi pelin 1−0-lukemissa erätauolle.

Ketterä tuli väkisin rinnalle

Päätöserän sävelkulku oli selvä, sillä Ketterä yritti hinnalla millä hyvänsä päästä ottelussa rinnalle. Samuli Tervo saikin venyä lukuisiin huippupelastuksiin päätöserässä.

Lopulta lähes väistämättömältä tuntunut tasoitus tulikin, kun Matias Mäntykivi heilautti verkkoa ylivoimalla. Kolmannen erän lopussa tullut rangaistus päästi Ketterän aloittamaan myös jatkoerän ylivoimaisena.

Kun maalia ei tullut, KeuPa selvisi pyörityksestä säikähdyksellä. Turhaa säästelyäkään ei nähty, sillä jatkoaikaa ehdittiin pelata vain kolme minuuttia ennen Teemu Hutun ratkaisuosumaa.

− Aiemmin saatu tarvittavat pomput, tällä kertaa pomppi vastustajalle, Lehtonen analysoi.

Loppuottelusarja jatkuu keskiviikkona Imatralla Ketterän johtaessa finaalisarjaa 3−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle