Ketterän kaksi nopeaa maalia siirsi ratkaisun Imatralle

MESTIS / Raportti
Matka jatkuu Imatralle seitsemänteen peliin.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
28 sekuntia, jotka kotijoukkue haluaisi unohtaa. Kaksi maalia ja 3307-päinen ennätysyleisö oli hiljennetty. Ketterä voitti 4−1 ja siirsi ratkaisun Imatralle.

Kotijoukkue tuli jopa hiukan varovaisesti otteluun, ja se antoi kiekonhallinnan Ketterälle. Ensimmäinen maali nähtiin ylivoimalla, kun syötöt napsuivat lapoihin, ja vieraiden Janne Kettunen pisti maalin edestä kiekon sisään.

Erän edetessä RoKikin sai fyysisestä pelistään kiinni ja peli tasoittui. Kotikatsomokin sai juhlia, kun Rasmus Smedberg pääsi läpiajoon eikä erehtynyt.

Toinen erä ei maaleja tarjonnut, vaikka omat paikkansa oli molemmilla. RoKi sai erässä kolme ylivoimaa, ja niiden seurauksena hyökkäyspeli kääntyi enemmän kotijoukkueelle.

Ketterä pelasi kuitenkin erittäin hyvää alivoimapeliä ja maalivahti Santeri Lipiäinen oli mies paikallaan, torjuen peräti 31 kiekkoa kahteen ensimmäiseen erään. Näiden tekijöiden summana lisämaaleja ei erässä nähty.

Päätöserässä Ketterä osoitti rutiininsa tason. Se iski kaksi nopeaa maalia, ja ottelu oli käytännössä siinä. Ensin Santeri Salmelan laukaus viivalta ohjautui Jesse Liuksialasta maaliin ja seuraavaksi RoKi-maalivahti Vilho Heikkisen ohitti Einari Luhankka. RoKin selkäranka oli katkaistu ja loppunumeroiksi 4−1 viimeisteli Hugo Rikkilä.

RoKi pelasi ehkä koko ottelusarjan parhaan erän ottelun toisessa erässä, mutta ei saanut aikaan tulosta. Kun Ketterä iski kolmannessa erässä kolme maalia, voidaan suurimman eron joukkueiden välillä sanoa olleen tehokkuudessa.

Ottelusarja jatkuu ratkaisevalla seitsemännellä ottelulla, joka pelataan maanantai-iltana Imatralla. Ottelun voittaja haastaa finaaleissa Kiekko-Espoon, häviäjällä on puolestaan edessä pronssiottelu FPS:ää vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle