Perjantaina Tampereelle saapunut Granlund pelannee Leijonien seuraavassa ottelussa: "Kyllähän tässä olikin jo ikävä Leijonia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Granlund palaa Leijoniin neljän vuoden tauon jälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Perjantaina kisakaupunkiin saapunut Mikael Granlund odottaa jo malttamattomana kotiyleisön eteen hyppäämistä. Granlund ei muistele edellisten kotikisojen karvaita neljänsiä sijoja, vaan keskittyminen on täysillä tässä hetkessä.

Colorado Avalanche pudotti Nashville Predatorsin NHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella suoraan otteluvoitoin 4–0. Nashvillessä huippukauden pelannut Mikael Granlund oli siis Leijonien käytettävissä, ja 30-vuotias hyökkääjä hyppäsi innolla mukaan.

– Hetken aikaa piti miettiä ja sulatella ajatusta, mutta eihän kiekkoilijan kohdalla voi olla mitään siistimpää kuin tällainen turnaus. Ei sitä ihan joka vuosi pääse Leijonissa pelaamaan ja vieläpä kotiyleisön edessä, Granlund innostuu.

Edellisen kerran Leijonissa keväällä 2018 kapteenin roolissa pelannut Granlund kertoo odottavansa kaukaloon hyppäämistä malttamattomana, vaikka hän itse saapui kisapaikalle vasta äskettäin.

– En ole vielä puhunut tarkemmin kenenkään kanssa, mutta huomenna toivottavasti pääsen pelaamaan. Saavuin Tampereelle vasta tänään, mutta kyllähän tässä olikin jo ikävä Leijonia, Granlund heittää.

Suomi järjesti yhdessä Ruotsin kanssa maailmanmestaruuskilpailut vuosina 2012 ja 2013. Granlund oli mukana kummassakin turnauksessa. Tuolloin Suomen kohtalona oli karvas neljäs sija kaksi kertaa peräjälkeen. Kotiturnauksissa Suomi ei ole koskaan ollut kolmen parhaan joukossa.

– Hienoja muistoja on aiemmista kotikisoista, vaikka mitaleja emme saavuttaneetkaan. Kotikisojen kirouksesta en osaa sanoa, mutta turnauksissa on aina monta joukkuetta, joilla on mahdollisuus voittaa mestaruus. Tänäkin vuonna tilanne on tämä ja Suomi on ehdottomasti yksi näistä joukkueista, Granlund kertaa.

Granlund on urallaan viihtynyt sekä laitahyökkääjänä että sentterinä. Pelaaja ei itse mieti pelipaikkaansa, vaan tärkeämpää on ylipäätään joukkueessa pelaaminen.

– Sillä ei ole väliä, millä pelipaikalla pelaan. En edes tiedä, millä paikalla aloitan tässä turnauksessa. Tärkeintä on ylipäätään olla mukana kotiturnauksessa. Henkilökohtaisesti tämä on iso asia minulle, Granlund kertoo kunnioituksestaan maajoukkuetta kohtaan.

– Aina olen tullut mukaan, kunhan kroppa on ollut kunnossa ja pelit loppuneet sopivasti NHL:ssä. Toivottavasti jatkossakin pääsen pelaamaan mahdollisimman monta maajoukkuepeliä.

NHL:ssä kuluvalla kaudella 80 ottelua tehoin 11+53 pelannut Granlund halusi nostaa hattua Coloradolle, vaikka seurajoukkueen putoaminen harmittaakin. Pelit päättyivät NHL:ssä pelaajan kannalta liian aikaisin, mutta Suomessa pelit jatkuvat.

– Coloradolle kaikki kunnia, he ansaitsivat voittonsa. Emme päässeet omalle tasollemme ja Juuse Saroksen loukkaantuminen hieman ennen runkosarjan loppua oli joukkueellemme suuri kolaus. Juuse on yksi parhaista maalivahdeista koko sarjassa.

– Nyt kuitenkin nautitaan pelaamisesta täällä, kun tunnelma on tapissa ja yleisö sekä pelaajat viihtyvät, Granlund päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle