Jatkoajan asiantuntija Karri Rämö: "Ei Leijonien porukassa ole epäonnistumisen pelkoa nykyään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Karri Rämö luottaa Leijonien iskukykyyn.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Suomi aloittaa MM-urakkansa perjantai-iltana Norjaa vastaan. Leijonat starttaa avausotteluun ja itse asiassa koko turnaukseen suurena ennakkosuosikkina. Karri Rämö arvioi tilanteen Suomelle suotuisaksi.

Leijonat on MM-kisojen suurin mestarisuosikki, sopiiko tämä asetelma maajoukkueelle, joka ei ole koskaan voittanut edes mitalia aiemmissa kotikisoissa?

− Uskon, että se sopii hyvin tälle joukkueelle, menestystä on jo tullut ja olympiakultakin tältä kaudelta. Ei Leijonien porukassa ole epäonnistumisen pelkoa enää nykyään. Joukkueessa ei varmaan koeta erityistä painetta, mutta muut joukkueet ovat viimeistään nyt ottaneet Suomen tähtäimeen, ja siellä mietitään enemmän, miten Suomen voi voittaa. Aikaisemmin on ehkä saatu pelata rauhassa ja saatu esimerkiksi pelitavallista etua.

− Ei pelaajistolla ole erikoista painetta, ainahan MM-kisojen osalta on se tilanne, että odotukset ovat kovat. Paineet ovat ehkä liiton puolella, siellä toivotaan menestystä, se veisi touhun seuraavalle tasolle. Mutta se pysyy omalla tahollaan, ei sieltä tule joukkueelle häiriötä. Toivottavasti sen takia vain tehdään taustoissa kaikki viimeisen päälle onnistumisen auttamiseksi.

Viimeistelypelit kotikisoihin sujuivat tuloksellisesti poikkeuksellisen huonosti. Onko syytä olla huolissaan Leijonien tappioputkesta?

− Ei sekään ole välttämättä huono homma, tappiot saavat varmaan kaikki skarppaamaan. Vähän on näkynyt, että peli ei ole ollut kaikilta osin sataprosenttista vielä. En pidä sitä suurena huolenaiheena. On syytä luottaa, että Suomi on valmis, kun ekassa pelissä kiekko putoaa jäähän.

− Valmennus on varmaan kokeillut pieniä asioita ja ajanut sisään viisikon peruspeliä hyökkäämisen kustannuksella. Ja kun on hyvät olympialaiset alla ja kotikisat edessä, inhimillisesti pelaajat eivät ehkä ole ihan kaikkea saaneet puristettua. Peleissä on ollut heikkoja alkuja, mutta jokaisessa pelissä on kuitenkin saatu hyvä loppu. Peliä pitää saada aktiivisemmaksi, että vajaaksi jäänyt hyökkäyspelikin löytyy. Muutoksia ei tarvitse tehdä, mutta ehkä tässäkin näkyy vähän se, että vastustajat ovat lukeneet tarkasti Suomen pelaamista.

Kiekkokansaa puhuttavat tietysti mahdolliset NHL-nimet ja joukkueessa on ollut Jukka Jalosen ajalle jopa harvinaisen paljon tätä liikehdintää. Kannattaako Leijonien odotella vahvistuksia vielä?

− Tosi hyvää on ollut se, että tilanteesta on oltu avoimia ja pelaajilla on tiedossa, että NHL:ssä on isoja pelejä ja mahdollisia nimiä. Florida taitaa olla menossa jatkoon, mutta Dallas Stars on varmaan se joukkue, minkä kohtaloa odotetaan. Valmennuksella on varmasti tieto, keitä pelaajia voisi olla tulossa.

− Eihän se silti ideaalitilanne on, hyöty vahvistuksista on vähän niin ja näin. Suomi on osoittanut aiemmin kisoissa, että homma toimii, kun joukkue lyödään ajoissa kiinni. Ne pelaajat ovat varmasti nyt tippuneet pois, jotka eivät tätä tilannetta hyväksyisi. Tietysti se on yksilölle harmillinen paikka, mutta kilpailu on kovaa. Ja kotikisojen kohdalla kynnys kieltäytyä on korkeampi NHL-pelaajillekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle