Nuorten Leijonien varakapteeni Puutio johtaa äänellään: "Välillä tulee vähän lujemmin sanottua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasper Puutio kuuluu Suomen kapteenistoon.
Kuva © Lawrence Scott

Nuoret Leijonat harjoitteli Rogers Placen harjoitushallissa Slovakia-ottelua edeltävänä päivänä. Tiukan Tšekki-ottelun jäljiltä joukkuepeliin jäi viilattavaa. Varakapteeni Kasper Puutio avasi, mitä reilun tunnin mittainen tuokio piti sisällään.

− Kävimme viime pelin asioita läpi. Viisikkopelin juttuja virittelimme. Vapaapäivän jälkeen haimme alkuun vähän tuntumaa ja sitten kamppailuvaadetta, sillä huomenna on aikainen peli.

Tšekki-ottelun ensimmäisessä erässä Suomella oli vaikeuksia päästä omalta alueelta hyökkäyksiin, kun vastustaja karvasi ahnaasti ylhäältä.

− Olemme pyrkineet sitä analysoimaan, että mistä se johtui. Huomenna pidämme huolen, että jokainen on valmis kiekon tippuessa.

Joukkueen ääni

Joukkueen kapteeniston jäsen Puutio on ylpeä A:sta paitansa etumuksessa. Johtavan pelaajan on helpompi olla roolissaan, kun koko joukkue puhaltaa yhteen hiileen.

− Siistiä, että saan pitää kirjainta rinnassa. Moni hieno pelaaja on kantanut sitä ennen minua. Tykkään meidän joukkueesta. Siinä on hyvä olla, sillä kaikki kunnioittavat toisiaan. Koko kapteenisto toimii hyvällä yhteispelillä ja itse saan olla rääväsuuna enemmän äänessä, Puutio heitti.

Roni Hirvonen on Nuorten Leijonien kapteeni. Puution ohella Topi Niemelä hoitaa varakapteenin tehtävää. KalPa-puolustaja ei ole pukukopin hiljaisin pelaaja.

− Välillä tulee vähän lujemmin sanottua. Tykkään olla paljon äänessä ja koettaa sitä kautta johtaa ja näyttää esimerkkiä, Puutio kertoi.

Mistään hyvä poliisi ja paha poliisi -asetelmasta ei siis ole kyse?

− Ei sentään mitään niin räikeää.

Jokainen leijonajoukkueen jäsen on painottanut ryhmän hyvää yhteishenkeä ja luonnetta. Varakapteeni Puutio antoi näkemyksensä saumattomuuden taustoista.

− Se koostuu meistä jokaisesta yksilöstä. Kaikki ovat hienoja ihmisiä. Se on kaiken pohja. Olemme lisäksi U16-ikäluokasta lähtien olleet samojen jätkien kanssa tekemisissä. Yhteinen luonne syntyy myös yhteisten kokemusten kautta. Tässä on ollut myös erikoisia vuosia ja erikoisia kokemuksia.

Nyt käynnissä olevat nuorten MM-kisat piti pelata jo vuodenvaihteessa Edmontonissa, mutta koronaviruksen leviäminen joukkueiden jäseniin pilasi tuolloin turnauksen.

− Hyvin erikoinen matka on ollut. Silloin ei ollut kenelläkään tietoa, mitä tulee tapahtumaan. Silloin hetki oli kaikille surullinen, kun kisat peruttiin. Kun saimme tiedon, että pelaamme (nyt elokuussa), niin siitä homma lähti muodostumaan ja kaikki pyrkivät omalla tavallaan valmistautumaan. Kesä on ollut kaikille hyvää aikaa ja saimme myös muutaman tapahtuman alle, Puutio kertasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle