Ruben Rafkin on surullinen ainutlaatuisen turnauksen yleisökadosta − "Aina voi laittaa kelien ja muiden piikkiin, mutta tässä lienee jotain muuta taustalla"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ruben Rafkin harmitteli Edmontonin MM-kisojen yleisökatoa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Rafkin esitti yhden vaihtoehdon sille, miten kanadalaiset saataisiin isommalla joukolla Rogers Placen katsomoihin. Liki tyhjille lehtereille pelaaminen saa Nuorten Leijonien puolustajan apealle mielelle.

Nuoret Leijonat palasi välipäivän jälkeen kaukaloon ja harjoitusten pariin.

− Teki hyvää nämä pari välipäivää tässä. Unohdimme hetkeksi lätkän ja keräsimme uutta intoa. Tänään oli jäällä hyvä fiilis, puolustaja Ruben Rafkin virkkoi.

Suomi pelaa seuraavan ottelunsa Edmontonissa paikallista aikaa puoliltapäivin sunnuntaina. Vastustaja saa Rafkinilta tunnustusta.

− Slovakia on pelannut paremmin kuin viime pelin tulos antaa ymmärtää. He painostavat kovaa ja heillä on sekä taitoa että halua. Pitää lähteä valmistautumaan kuin sieltä olisi Kanada tai Yhdysvallat tulossa vastaan.

Edellinen vastustaja Tšekki pakotti Nuoret Leijonat voittomaalikilpailuun asti. Varsinkin ensimmäinen erä oli suomalaisille hankala vastustajan kovan paineen alla.

− Täytyy valmistautua paremmin. Meidän on parannettava huolellisuutta ja toisten auttamista. Sitä kautta pääsemme varmasti hyviin paikkoihin, Rafkin tiesi.

− Ehkä myös valmistautuminen meni huonosti, kun peli alkoi jo kello 12. Meillä ei ollut kokemusta aikaisesta pelistä. Nyt tiedämme, mitä se on ja osaamme varmasti valmistautua myös siihen.

Rafkin ei ole kahteen ensimmäiseen otteluun summannut tehopisteitä, mutta se ei nuorta miestä paina.

− En odota itseltäni mitään suuria, vaan peruspelaamista ja hyvää puolustamista. En mitään huippuhetkikoosteita ole täällä tekemässä. Olen pelaamassa peruspuolustajan peliä.

Edmonton Oilersin kotihallissa Rogers Placessa pelattava turnaus on toistaiseksi vetänyt todella vähän katsojia lehtereille. Ainoastaan isäntämaa Kanadan otteluissa on ollut edes kourallista enempää ihmisiä. Halliin mahtuisi jääkiekko-otteluissa noin 18 500 silmäparia.

Rafkin antaa tylyn mielipiteensä huonoihin katsojalukuihin.

− Ajattelen sen enemmänkin niin, että tämä on ainutlaatuinen turnaus ja tämän turnauksen pitäisi vetää enemmän väkeä ajankohdasta riippumatta. On surullista nähdä, että näin ei ole. Aina voi laittaa kelien ja muiden piikkiin, mutta tässä lienee jotain muuta taustalla.

Kanadan jääkiekkoliittoa ravisuttavasta skandaalista Rafkin oli luonnollisesti median tietojen varassa. 20-vuotias puolustaja esitti kuitenkin oman osaratkaisunsa ainakin yhteen yleisökatoon vaikuttavaan seikkaan.

− Olen kuullut juttua, että liput ovat todella kalliita. Mieluummin voitaisi lyödä viiden dollarin liput ja mökki täyteen. Jengi voisi ostaa vielä jotain herkkujakin. Nyt liput ovat sataviisikymppiä ja täällä on 600 ihmistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle