Miten nuori leijona liikahtaa? − tarkkaile näitä asioita ottelussa Slovakiaa vastaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Onko Antti Pennasen johtama valmennus saanut omalta alueelta lähdöt kuntoon?
Kuva © Leijonat.fi/Pasi Mennander
Nuoret Leijonat kohtaa sunnuntaina Suomen aikaa iltaottelussa Slovakian. Edmontonissa mittelö alkaa puoliltapäivin. Viimeksi vastaavaan aikaan leijonalauman otteissa paistoi huolimattomuus.

Nuorille Leijonille jäi Tšekki-ottelusta jos jonkinmoista pohdittavaa. Alkulohkon pelejä on vielä kaksi jäljellä, joten mahdollisten pelillisten solmukohtien avaaminen on vielä mahdollista.

MM-kisoissa paikan päällä olevat toimittajamme listasivat kolme pelin osa-aluetta, joihin Nuorten Leijonien mittelöä seuraavan on syytä kiinnittää huomiota.

Avauspelaaminen

Etenkin Tšekki-ottelun avauserässä Suomella oli todellisia vaikeuksia päästä omalta alueelta kiekollisena pois. Ahneesti karvaava vastustaja horjutti epävarmoja ratkaisuita tekeviä puolustajia ja pääsi riistokiekkoihin liian helposti. Muun muassa kapteenistoonkin kuuluvien Topi Niemelän ja Kasper Puution tulee näyttää esimerkkiä, kun kiekko seuraavan kerran tippuu jäähän.

Topi Niemelä on yksi johtavista leijonapuolustajista. Häneltä sopii odottaa varmaa avauspelaamista.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Slovakia lienee samantyylinen joukkue kuin Tšekki, eli Suomella on mahdollisuus korjata pelilliset haasteensa. Tulevissa peleissä paineen alta tulot ja aktiivisen vastustajan kärkäs hyökkäyspeli saavat vain entistä isomman merkityksen.

Suomen puolustus ei jää merkittävästi taidollisesti jälkeen yhdellekään vastustajalle, joten on syytä odottaa viisikkopelaamisen kohentuvan alakerrasta asti jo sunnuntaina.

Maalivahtipeli

Leevi Meriläinen saa Slovakiaa vastaan huilivuoron torjuttuaan Nuorten Leijonien kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Juha Jatkolalla on mahdollisuus lunastaa itselleen lisää peliaikaa, sillä etenkään Tšekkiä vastaan Meriläinen ei ollut järin varmaotteinen. Mikäli Jatkolan vahtivuorolla Suomi pelaa nappipelin, on Antti Pennasen valmennuksella kinkkinen paikka.

Muun muassa IPK:n maalilla vastuuta saanut Juha Jatkola on tolppien välissä sunnuntaina.
Kuva © Timo Savela

Perussuorituksen sattuessa Meriläinen todennäköisesti palaa Suomen maalille Kanadaa vastaan ja kantaa torjuntavastuun lopputurnauksen ajan − niin kauan kuin sitä kestää. Nyt maalivahtitilanne on vedenjakajalla ja peliminuutit Slovakiaa vastaan antavat paljon vastauksia myös tällä saralla.

Ketjuruletti

Ainoastaan Aatu Rädyn ja Joel Määtän johtamat hyökkäysketjut ovat pysyneet muuttumattomina koko turnauksen ajan. Samuel Heleniuksen ja Oliver Kapasen vitjoissa on tapahtunut liikehdintää ja erityisesti Brad Lambert on saanut vaihtaa pelipaikkaa. On mielenkiintoista nähdä, millaisia temppuja leijonavalmennus käyttää Slovakia-ottelussa, jos ketjuvaihdoksiin ryhdytään.

Keiden kanssa Samuel Helenius päätyy lopulta samaan ketjuun?
Kuva © Tiia Mahkonen

Päävalmentaja Pennanen sanoi aiemmin, että valmennus ei epäröi tehdä peliliikkeitä, jos tilanne niitä vaatii. Vaihtamisen ilosta koostumuksia ei rukata, vaan niillä pyritään aina voittamaan jääkiekko-ottelu. Asettuvatko kaikki neljä hyökkäystrioa uomiinsa jo Slovakiaa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle