Nuoret tähdet Sanni Vanhanen ja Jenna Hietala kohtaavat runkosarjan huipennuksessa − "Odotan, että pystyn tekemään tulosta"

Naisten Liiga / Haastattelu
Sanni Vanhanen lukeutuu Naisten Liigan nuoriin tähtipelaajiin.
Naisten Liigan runkosarja päättyy viikonloppuna. KalPa ja HIFK iskevät yhteen lauantaina, eikä pelissä ole enempää tai vähempää kuin sarjataulukon kärkipaikka. KalPan Hietala ja HIFK:n Vanhanen luovat katseensa kutkuttavaan kamppailuun.

Lauantaina pelataan Naisten Liigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros. Sarjataulukon piikkipaikasta taistelevat vielä KalPa ja HIFK. Joukkueiden välillä on ennen keskinäistä kohtaamista kolme pistettä. Voitolla KalPa varmistaa ykköstilansa, kun taas Stadin Gimmat pystyvät voitolla venyttämään ratkaisun sunnuntain otteluihin.

Helsinkiläisten supertähti Sanni Vanhanen uumoilee Kuopiossa pelattavasta kamppailusta totista touhua.

− Odotuksena on, että pystymme pelaamaan jo pudotuspelien tasosta kiekkoa koko pelin ajan. Lisäksi tietysti voitto ja kolme pistettä ovat tavoitteena, Vanhanen ennakoi.

Emäntäjoukkueen kakkosketjun keskushyökkääjän roolia kantava Jenna Hietala näkee, että kaukalossa tulee riittämään menoa ja meininkiä.

− On tosi hyvät ja odottavaiset fiilikset lähteä pelaamaan HIFK:ta vastaan. Luvassa on varmasti tiukka ja vauhdikas kamppailu.

Luvassa on varmasti tiukka ja vauhdikas kamppailu.

Kaksi Naisten Liigan ehdotonta kärkijoukkuetta ovat dominoineet läpi runkosarjan. Toiseksi viimeisen kierroksen kohtaamisesta sopiikin odottaa kiihkeää.

− Pelillisistä asioista kentällä on näyttävä onnistunutta viisikkopelaamista sekä tehokasta maalintekoa, HIFK-tähti Vanhanen sanailee.

Vanhanen kuuluu myös Suomen maajoukkueiden vakiokasvoihin, joten iästään huolimatta paljon kokemusta kerännyt pelaaja on HIFK:lle tärkeä pelillinen lenkki.

Kaksi tehokasta hyökkääjää

17-vuotias Vanhanen oli aiemmin kaudella pitkään sivussa loukkaantumisen takia. Hän on mättänyt pelaamissaan 20 ottelussa 17+22=39 pistettä.

Kärkisijaa puolustavan kuopiolaisryhmän Hietala muistuttaa myös vastustajan maalinteon estämisestä.

− Haluan nähdä omalta joukkueelta hyvää kiekollista peliä, mutta ennen kaikkea hyvää ja järkevää puolustuspelaamista omassa päässä, KalPan maaliruisku peräänkuuluttaa.

Hietala on tähän mennessä iskenyt 33 ottelussa tehot 29+21=50. Hän on pistepörssissä sijalla kuusi. Maalipörssissä hän on peräti kolmantena.

Jenna Hietala on on Naisten Liigan hurjimpia maalitykkejä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Hietala on yksi esimerkki KalPan vaarallisuudesta. HIFK:n joukkueessa tämä tiedostetaan kirkkaasti. Tyttöleijonissa tammikuussa MM-turnauksessa pelannut Vanhanen aikoo laittaa henkilökohtaisella tasolla parasta pöytään.

− Vastustajan joukkue on hyvin luisteleva ja kamppaileva. Odotan, että pystyn tekemään tulosta ja voittamaan kamppailuja, Vanhanen virkkoo.

Hietala on vastustaja-analyysissään samoillla linjoilla. 18-vuotias tähti pitää helsinkiläisiä taitavana ja hyvin luistelevana nippuna.

Runkosarjan kliimaksi

Mikäli HIFK voittaa KalPan lauantaina varsinaisella peliajalla, nousee se kuopiolaisten kanssa tasapisteisiin sarjakärkeen ennen sunnuntain päätöskierrosta.

− Jatkoa ajatellen olisi tosi tärkeää voittaa runkosarja. Tietysti haluamme olla sarjassa ensimmäisiä, pamauttaa Vanhanen.

KalPa-leirissä maalipörssin kärkisijoja läpi kauden kolkutellut Hietala pitää  tekemistään kohtaan vaatimustason korkealla. Sarjan piikkipaikka olisi kova juttu.

− Odotan itseltäni, että pystyn pelaamaan tasavahvasti koko pelin ja että saisin pidettyä saman vauhdin koko ajan yllä. Runkosarjan voitto olisi tosi tärkeä juttu, jotta joukkue saisi hyvin luottoa omaan tekemiseen pudotuspelejä ajatellen.

Keskinäisen kohtaamisen lisäksi KalPa ja HIFK pelaavat myös sunnuntain päätöskierroksella. Tuolloin kuopiolaiset mittelevät kotijäällä Ilvestä vastaan ja Stadin Gimmat ottavat mittaa Kuortaneesta vieraskentällä. Nähtäväksi jää, millaiset panokset noihin otteluihin jää.

» Lähetä palautetta toimitukselle