Ilves tasoitti puolivälierät KalPaa vastaan tuimassa väännössä − "Oli pientä nujakointia"

Naisten Liiga / Artikkeli
Ilves ja KalPa väänsivät kovan ottelun sunnuntaina. KalPan Koljonen ja Ilveksen Suoranta ottivat yhteen. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Naisten Liigan kamppailuntäyteisessä, tiivistunnelmaisessa ja pelillisesti viihdyttävässä puolivälieräottelussa Ilveksen ja KalPan välillä ei käänteitä puuttunut. Lopulta tupsukorvat kampesivat niukasti edelle. Kolmessa muussa puolivälieräparissa ennakkosuosikit pitivät pintansa, joskin HIFK:lla oli yllättäviä vaikeuksia Kärppien kanssa.

Sunnuntain tulokset (sarjan tilanne, paras viidestä)

TPS−Kiekko-Espoo 1−8 (0−2)

HIFK−Kärpät 3−2 (2−0)

Kuortane−HPK 0−3 (0−2)

Ilves−KalPa 3−2 (1−1)

Sunnuntaina kotikentällään pelannut Ilves lähti kamppailuun yhden voiton takamatkalta, kun KalPa voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen avauskamppailun. Kuopiolaisilla oli siis mahdollisuus kasvattaa johtoaan ja tuoda sarja katkolla takaisin Savoon tiistaiksi. Tupsukorvat hankkiutuivat kolmannessa erässä 3−1-johtoon, mutta KalPa ei ollut sanonut viimeistä sanaansa. Elisa Holopainen syötti Tilli Keräsen kavennusmaalin tekoon. Viimeiset hetket ottelusta vietettiin tiiviisti kotijoukkueen päädyssä, mutta tasoihin runkosarjan nelonen ei enää tullut.

− Oli vauhdikas ja fyysinen peli. Tällaista pudotuspelikiekkoa! Sain (maalissani) kulmasta kiekon lapaan. Lauoin vaan, ja sinnehän se upposi. Sen enempää en sitä nähnyt ja kaikki lasketaan, voittomaallista vastannut Kiia Narinen tuumi pelin jälkeen.

KalPa-leiristä Tanja Koljonen oli sitä mieltä, että joukkue pelasi nyt paremmin kuin sarjan avauskamppailussa perjantaina.

− Pääsimme paremmille paikoille ja hallitsimme peliä enemmän kuin Kuopiossa. Maalinteko ei tällä kertaa onnistunut ja vastustaja teki yhden enemmän. Se on vaan hyväksyttävä.

KalPa sai alussa otteen kenttätapahtumista ja pääsi kokeilemaan ylivoimallakin Ilveksen pelattua liian monella pelaajalla. Kuopiolaisten tähtikaksikko Holopainen−Sanni Rantala värkkäsi siniviivan tuntumassa tilan itselleen, ja Holopainen kiskaisi limpun verkkoon otettuaan muutaman askeleen lähemmäs Salla Sivulan vartioimaa veräjää. Myös tupsukorvat saivat avauserässä mahdollisuuden erikoistilanteeseen, kun KalPa puolestaan käytti hetkellisesti kuutta peluria.

Fyysinen elementti oli läsnä Tesoman sunnuntai-iltapäivässä. Erityisesti Helen Puputin ja Elli Suorannan ajot KalPa-maalille aiheuttivat pientä vihellyksenjälkeistä nokkapokkaa. Ilveksen tasoitus syntyi, kun Pihla Parkkonen karkasi KalPa-puolustukselta ja ujutti kumilätkän ohi Tiina Ranteen. Maalivahdit molemmissa päissä esittivät läpi ottelun paraatipelastuksia, minkä johdosta peli pysyikin tasaisena. Toisessa erässä peli aukeni puolin ja toisin. Riskinotto aiheutti paitsi harhasyöttöjä, myös esimerkiksi ylivoimahyökkäyksiä. Kumpikin joukkue jatkoi hanakkaa haastamista hyökkäyspäädyssä.

Ilves sai palkinnon vahvasta toisesta erästä, kun kaksi minuuttia ennen erätaukoa Linnea Melotindos luikerteli vetopaikkaan ja niittasi kiekon KalPan verkkoon vieden emännät ottelussa ensikertaa edelle. Sama liukas tupsukorva oli tehdä toisenkin kihauksen perään, mutta tällä kertaa Ranne selvitti tilanteen.

Melotindoksen esimerkki siivitti Ilveksen kovaan karvauspeliin kolmannen erän alussa. Kolmosketju käänsi pelin edukseen hyökkäysalueella ja Narinen vei tamperelaiset jo kahden maalin karkumatkalle. KalPa näytti hieman hölmistyneen uudesta takaiskusta, mikä avasi tiloja joukkueen puolustuksesta vastustajalle. Sivulan työpisteellä vapaata tonttia sen sijaan ei ollut, vaan Ilves-puolustajat olivat alati turvaamassa torjujansa puhdetta. KalPan Tanja Koljonen ja Ilveksen Suoranta saivat kaksiminuuttiset pikkunujakastaan.

− Tämähän on sitä parasta pudotuspelilätkää, kun on vähän enemmän tunnetta pelissä kuin runkosarjaotteluissa. Kiva, että on tasainen sarja ja saa vääntää tosissaan. Suorannan kanssa oli pientä nujakointia. Olemme varmaan hänen kanssaan hyvä nujakointipari kentällä. Kaikki meni hyvässä hengessä ja vastustajaa kunnioittaen, Koljonen alleviivasi.

Keräsen kavennusmaali takasi, että kamppailussa riitti jännitystä aivan tappiin asti.  Sivula sai olla puolustuksen kanssa tarkkana, kun KalPan ykköstykit vyöryttivät peliä eteenpäin. Kuopiolaiset eivät onnistuneet tasoituksessa, vaikka pelasivat lopun ilman maalivahtiakin.

− Nyt täytyy mennä palauttelemaan ja aloittaa jo hyvä keskittyminen seuraavaan peliin. Sinnekin hyvää vauhtia ja fyysistä peliä, niin luotan siihen, että peli on hoidettavissa meille, Ilveksen Narinen sanaili.

− Otetaan tästä hyvät asiat mukaan ja parannetaan maalintekoa. Tiistaina olemme valmiina maalinteon suhteen, nappaamme voiton ja tulemme sitten tänne Tampereelle lauantaina, Koljonen puolestaan päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle