HPK:n Kassidy Sauvé pysäytti HIFK:n, Kiekko-Espoo nousi voittoon KalPasta − "Nollapeli on tiimityötä"

Naisten Liiga / Artikkeli
Kanadalaismaalivahti Kassidy Sauvé torjui nollapelin ensimmäisessä välierässä.
Kuva © Timo Savela
Naisten Liigan välierät pyörähtivät käyntiin tiistaina. Helsingissä edettiin pitkään maalittomassa tilanteessa, kun taas Espoossa osumia iskettiin kovempaa tahtia. KalPa-tähti Holopainen nakutti taululle hattutempun, mutta voittoon asti se ei kantanut. HPK haki vierasryöstön HIFK:lta.

Kiekko-Espoo ja KalPa sekä HIFK ja HPK iskivät tiistaina ensikertaa yhteen tämän kauden Naisten Liigan välieräsarjoissa. Pääkaupunkiseudun joukkueet lähtevät sarjoihin ennakkosuosikkeina kotietunsa ja viime kausien vahvojen otteidensa ansiosta, mutta Kuopiossa ja Hämeenlinnassa puhkutaan varmasti vastarintahenkeä.

HIFK−HPK 0−1 (sarjan tilanne 0−1)

Vierasjoukkue pystyi haastamaan Stadin Gimmoja ahnaalla pelaamisellaan. Matsin edetessä kummankin joukkueen maalivahti- ja puolustuspelaaminen nousivat kuitenkin päärooliin. Vähämaalisen mittelön vei nimiinsä lopulta HPK, joka kaatoi hallitsevan mestarin.

− Pelasimme joukkueena hienosti. Blokkasimme paljon kuteja ja teimme muutenkin asioita oikein. Kolmannessa erässä meillä kävi vähän tuurikin, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä taistelu ja voitto, nollapelin 30 torjunnalla kopannut Kassidy Sauvé pohti pelin jälkeen.

Vaikka ottelun alku olikin tasaista vääntämistä, nousivat Sanni Vanhasen kaltaiset huippuyksilöt osaamisellaan ajoittain parrasvaloihin. Myös tositoimiin palannut Michaela Pejzlová teki itsensä näkyväksi alusta lähtien. Toisessa erässä HPK ajautui muutamiin kiekonmenetyksiin omassa päässä ja muun muassa Anni Pere pääsi hätyyttelemään Sauvén työpistettä. Maalia ei vielä nähty, mutta HIFK pääsi ylivoimalle.

HIFK:n paineen yltyessä HPK puolusti tiiviisti oman alueensa keskustaa. Tereza Pištěková loi yhden parhaista vieraiden maalipaikoista heti kolmannen erän alussa, mutta maalivahti Kiia Lahtinen selvitti tilanteen. Lahtinenkaan ei voinut kuitenkaan mitään tilanteelle, jossa Barbora Juříčková ja Ella Välikangas petasivat paikan puolustaja Oona Koukkulalle, joka lapioi ottelun avausmaalin.

Stadin Gimmat painoivat kiekkoa kohti Sauvén maalia läpi päätöserän ja helsinkiläiset saivat vielä loppuminuuteilla ylivoimankin, kun maalintekijä Koukkula passitettiin istunnolle. HPK kesti kuitenkin kanadalaisveskarinsa johdolla viimeisenkin rynnistyksen ja nappasi itselleen arvokkaan vierasvoiton Pirkkolasta.

− Se, että olen saanut viime viikkojen aikana pelejä vyölleni, on helpottanut tekemistäni. Meillä on joukkueessa hyvä henki ja olemme harjoitelleet hyvin. Tänään pelaajat tekivät edessäni oikeita asioita, jotka muovasivat minun roolini melko helpoksi. Nollapeli on tiimityötä, Sauvé kiitteli.

Kiekko-Espoo−KalPa 5−3 (sarjan tilanne 1−0)

KalPa osoitti vaarallisuutensa heti kättelyssä, kun huippuhyökkääjä Elisa Holopainen löi kiekon Kiekko-Espoon maaliin jo ennen kuin kolme peliminuuttia ehti täyttyä. Lopulta mittelöstä muodostui todellinen sinipaitojen ja Holopaisen kissa ja hiiri -leikki, jossa kotijoukkue osoittautui piirun verran etevämmäksi.

Vaikka Kiekko-Espoo painoi pelin Tiina Ranteen maalille, iski Holopainen ottelun kaksi ensimmäistä maalia ja laittoi henkilökohtaisella osaamisellaan runkosarjavoittajan pinteeseen. Julia Schalinin ylivoimamaali avauserän loppuun helpotti kotijoukkueen tilannetta. Aliisa Toivonen tasoitti jo puntit toisen erän alussa.

Nea Koskipalo vei Kiekko-Espoon jo johtoon ja pelin suunta alkoi kääntyä. KalPa sai luotua tilanteita lähinnä ykkösketjunsa avulla, mutta muuten Tiia Pajarinen sai olla melko levollisin mielin sinipaitojen veräjällä. Ranne sen sijaan joutui huhkimaan senkin edestä. Toivonen vei illan toisellaan espoolaiset ensikertaa kahden maalin karkumatkalle, mutta Holopainen, kukapa muukaan, napautti jälleen pikkumustan pussiin ja täydensi näin hattutemppunsa valmiiksi.

Kuopiolaiset eivät kestäneet kyydissä loppuun asti, vaan Emma Nuutisen 5−3-ylivoimaosuma pönkitti tuntuvasti Kiekko-Espoon ensimmäistä kiinnitystä finaalipaikkaan. Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten kotietu pysyy sarjassa avausvoiton myötä espoolaisilla.

Naisten Liigan välierät jatkuvat torstaina, kun KalPa emännöi Kiekko-Espoota kello 18 alkavassa ottelussa ja HPK sekä HIFK iskevät yhteen Hämeenlinnassa kello 18.45. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa. Tällä viikolla joukkueet tahkoavat mahdollisesti jopa neljä ottelua vastakkain.

− Palautuminen on tehtävä oikein. Torstai tulee nopeasti ja valmistautumisaikaa on vähän, mutta juuri se tekee pudotuspelikiekosta hauskaa, HPK-vahti Sauvé arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle