Noora Tuluksen tasoitusmaali toi Suomelle hetkellisen mahdollisuuden voittaa: "Olihan maali siihen paikkaan tärkeä, mutta ei se tällä hetkellä kauheasti lohduta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen 1–1-tasoitusmaali Tšekkiä vastaan oli Noora Tuluksen ensimmäinen osuma kuluvassa MM-turnauksessa.
Kuva © Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto
Pettymys huokui Suomen ainoan maalin tehneen Noora Tuluksen äänestä kitkerän puolivälierätappion jälkeen. Ottelua lähdettiin voittamaan, eikä lopputulos ollut sitä, mitä oli toivottu.

Vähämaalinen MM-puolivälierä Suomen ja Tšekin välillä kääntyi lopulta jatkoajalla Tšekin 2–1-voittoon. Suomen tasoitusmaalista kolmannen erän puolivälissä vastasi Noora Tulus. Maalilla Naisleijonat sai mahdollisuuden taistella voitosta, mutta peli päättyi kuitenkin pettymykseen.

Tuluksen tasoitusmaali oli samalla hänen ensimmäinen maalinsa kuluvassa MM-turnauksessa.

– Olihan maali siihen paikkaan tärkeä, mutta ei se tällä hetkellä kauheasti lohduta. Tulimme tänne tekemään tulosta ja voittamaan, joten tämä ei ole ihan sitä mitä toivottiin.

Tšekki oli vastustajana kova ja Suomi oli pinteessä heti ottelun alusta lähtien. Oma peli saatiin kuitenkin kuntoon, mutta toivottu lopputulos jäi puuttumaan.

– Vastustaja oli todella kova, heillä on todella taitavia yksilöitä. Tiesimme, että ottelu tulee olemaan tiukka. Pelin alku oli meiltä vähän huono, mutta paransimme ensimmäisen erän loppua kohden ja pääsimme hyvin peliin mukaan.

Tappion jälkimainingeissa on vaikea ajatella tulevia otteluita, joissa Suomi taistelee säilyttääkseen paikan A-lohkossa. Pettynyt Tulus uskoo kuitenkin joukkueen pelaavan tosissaan loppuun asti. 

– Emmeköhän me hoida tämä kunnialla loppuun, mutta ei nämä tulevat pelit ole niitä, mitä toivoimme pelaavamme.

» Lähetä palautetta toimitukselle