14 kuukauden matka loukkaantumisesta MM-kultaan – Meaghan Mikkelsonille MM-kisat olivat merkitykselliset

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Meaghan Mikkelsonin mielestä Kanadan maajoukkueen ympäristö on sellainen, johon hän haluaa kuulua.
Kuva © IIHF
Meaghan Mikkelson voitti MM-kultaa, vaikka loukkaantui pahasti vain 14 kuukautta sitten. Tanskan MM-turnaus oli merkityksellinen Mikkelsonille, sillä matka takaisin maajoukkueeseen ei ole ollut helppo loukkaantumisen jälkeen.

Naisten jääkiekon MM-kisat vuosimallia 2022 päättyivät Kanadan voitonjuhliin. Finaaliottelu oli erittäin merkityksellinen kanadalaiselle Meaghan Mikkelsonille, joka palasi muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin maajoukkueen vahvuuteen.

Mikkelsonin tauko maajoukkuetoiminnasta alkoi hänen toisen lapsensa syntymän jälkeen. Tytär Berkley syntyi vuonna 2018. Tästä syystä kausi 2018–19 jäi hänellä kokonaan väliin. Tämän jälkeen hän on ollut PWHPA:n listoilla pelaten muun muassa näytösotteluita. Juuri PWHPA:n ottelussa Calgaryssä toukokuussa vuonna 2021 hän koki ehkä uransa pahimman loukkaantumisen törmätessään Renata Fastin kanssa. Mikkelsonin polven nivelsiteet kärsivät merkittävästi. 

– Sanoin tämän finaalipelin alussa, että tämä ottelu on kaikista turnauksista ja tapahtumista merkityksellisin, sillä matka tänne on ollut vaikea. Tähän turnaukseen osallistuminen merkitsi minulle kaikkea ja luulen sen johtuvan siitä, keiden kanssa olen täällä.

– Mieheni ja lapseni olivat täällä mukana ja vanhempani katsoivat pelit televisiosta. Mutta etenkin tämä joukkue ja joukkuekaverit, joukkueen nimeämisestä lähtien tämä on ollut uskomaton matka heidän kanssaan.

Mikkelsonin loukkaantumisesta on kulunut nyt noin 14 kuukautta. Törmäyksestä meni kaksi viikkoa leikkaukseen ja leikkauksen jälkeen hän oli jo vajaan neljän kuukauden päästä takaisin jäällä. Matka ei ole ollut helppo, mutta jokainen hetki on ollut arvokas.

– Asioita tapahtuu ja kaikkeen ei pysty itse vaikuttamaan. Loukkaantumisen jälkeen olin tietenkin järkyttynyt, mutta siitä päivästä eteenpäin tein kaiken niin, että katsoessani taaksepäin minun ei tarvitsisi katua mitään. Tapahtumasta on nyt 14 kuukautta ja pystyn rehellisesti sanomaan, että mitään ei ole tarvinnut katua.

Kanada on toista vuotta putkeen maailmanmestari.
Kuva © IIHF

Palo kuntouttamiseen löytyi joukkueesta, Mikkelson halusi edustaa Kanadaa. Hän oli joukkueen harjoitteluryhmässä ennen Pekingin olympialaisia, mutta ei ennättänyt näyttää osaamistaan tarpeeksi.

– Meidän GM:mme on luonut ja valmennusryhmä nostanut pöydälle sellaisen ympäristön ja kulttuurin, johon halusin kuulua.

Haastattelun aikana on toistunut usein se, kuinka iloinen ja onnellinen hän on kuuluessaan joukkueeseen ja ennen kaikkea, että on päässyt mukaan. Finaaliottelusta hän nostaa esille erityisesti joukkueen maalivahdin Ann-Renée Desbiensin, joka teki maagisia torjuntoja Yhdysvaltoja vastaan.

– Ann on isojen pelien pelaaja, hän nousee niissä parhaiten esiin. Hän kestää hyvin painetta ja pitää haasteista, kuten finaaliottelusta. Tiesin tähän otteluun tullessamme, että Ann pelaa hyvän pelin. Joukkueessa jokaisen pitää tehdä oma osuutensa ja hän teki sen. Puhuimme koko joukkueen kanssa ennen peliä, että se ei välttämättä ole kaunista, mutta löydämme kyllä keinot voittoon ja niin me teimmekin.

» Lähetä palautetta toimitukselle