Juuso Toivola kommentoi valmennusuransa alkua Naisleijonissa tappion jälkeen: "Onhan tämä tietenkin pettymys, odotin toisenlaista alkua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juuso Toivolan MM-debyytti päävalmentajana päättyi karvaaseen pettymykseen.
Kuva © TIINA PUPUTTI/SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO
Suomen joukkueen pukukopissa oli hiljaista puolivälierätappion jälkeen. Päävalmentaja Juuso Toivolan kokemus on opettanut, että pettymyksen jälkeen täytyy vain mennä eteenpäin.

Naisleijonat kärsi karvaan 1–2-tappion Tšekille MM-kisojen puolivälierässä. Juuso Toivolan ura maajoukkueen päävalmentajana ei alkanut toivotunlaisesti. Vaikka tappio tuli, pelit jatkuvat vielä. Edessä on kaksi tärkeää sijoitusottelua, joissa panoksena on paikan säilyttäminen A-lohkossa.

"Kokemus on opettanut, että vaikka kuinka ottaisi pattiin, niin siitä on mentävä eteenpäin."

– Onhan tämä tietenkin pettymys, odotin toisenlaista alkua. Mutta tämä kuuluu tähän, en olisi hakenut päävalmentajan paikkaa tai lupautunut tähän, jos pelkäisin näitä hetkiä. Meillä on kuitenkin vielä kaksi tärkeää peliä tulossa, mitkä meidän pitää hoitaa. Sen jälkeen analysoidaan enemmän ja matka jatkuu, tavalla tai toisella.

Pelin jälkeen pukukopissa käydään keskusteluita, mutta heti valtavan pettymyksen jälkeen kopissa oli ollut hiljaista. Pettymyksestä täytyy kuitenkin päästä yli, sillä pelit jatkuvat vielä.

– Ei siinä nyt hirveästi sanoja ollut. Nyt keräämme energiaa ja jatkamme kohti seuraavia pelejä, se on nyt suunnitelma lähitulevaisuudelle. Kokemus on opettanut, että vaikka kuinka ottaisi pattiin, niin siitä on mentävä eteenpäin ja löydettävä ratkaisut tuleviin otteluihin.

Tšekki on ollut Suomelle kova vastus jo pidemmän aikaa. Maassa on tehty naiskiekon eteen töitä ja palkintona oli nyt paikka välieriin. Muiden maiden tason nousu tarkoittaa myös sitä, että Suomessakin pitää pystyä kehittymään.

– Vierumäellä pelatuissa otteluissa Tšekki oli kova vastus ja on ollut sitä jo pidempään. Se on vain osoitus siitä, että siellä tehdään hyvää työtä. Meidän täytyy itse vielä parantaa. Jokaisella voitolla ja tappiolla on omanlaisensa siemen, joka itää ja johtaa johonkin. Uskon, että näillä on merkitys tulevaisuuteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle