Yhdysvaltojen hyökkääjä Abby Roque niukan finaalitappion jälkeen: "Mielestäni kanadalaiset eivät kunnioittaneet meitä, eivätkä peliä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maalin tehnyt Abby Roque juhlii Yhdessä Amanda Kesselin kanssa Yhdysvaltojen ainokaista finaalissa.
Kuva © IIHF
Odotettu finaali kahden jättiläisen välillä pysyi tiukkana ja vähämaalisena. Toisen kohtalo on poistua kaukalosta pettyneenä. Tällä kertaa Yhdysvaltojen osa oli olla se joukkue.

Kanadan ja Yhdysvaltojen välinen naisten jääkiekon loppuottelu päättyi Kanadan niukkaan 2−1-voittoon. Yhdysvallat ei pystynyt kukistamaan Kanadaa toistamiseen turnauksessa, vaikka se pystyi alkusarjan päätöskamppailussa näin tekemään.

Yhdysvaltojen ainoan maalin ottelussa tehnyt Abby Roque tuskaili ottelun jälkeen huonoa tuuria.

– Pelasimme hyvän pelin, onni ei vaan ollut puolellamme. Saimme paljon hyviä paikkoja, oli tolppaa ja kaiken näköistä, mutta ei vaan mennyt.

Roque oli jokseenkin tyytyväinen joukkueen antamaan panokseen.

– Ehkä aloitimme hieman varovaisesti, mutta ei se yrityksestä kiinni jäänyt, ei vain pomppinut meille tänään.

Hänen mielestään joukkue piti tasonsa alkusarjan kamppailusta eikä epäonnistunut.

– Mielestäni kanadalaiset eivät kunnioittaneet meitä, eivätkä peliä, he vain heittäytyivät ja makoilivat eivätkä edes yrittäneet pelata kunnon peliä.

Hävinneen katseet kääntyvät helposti tuomaritoimintaan.

– Tuomaritoiminnan on ehdottomasti parannuttava näissä turnauksissa, se ei ole pelin tasolla tällä hetkellä, Roque päätti kriittiseen sävyyn.

Hopeinen mitali kaulassa ei ymmärrettävästi lämmittänyt juuri sillä hetkellä Roquen mieltä, mutta peli oli tasainen ja molemmilla oli tilaisuutensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle