Naisleijonat taipui Tšekille puolivälierässä – Aneta Tejralova iski historiallisen jatkoaikaosuman

MAAJOUKKUE / Raportti
Tšekki kaatoi Suomen jatkoajalla lukemin 2–1 ja eteni ensimmäistä kertaa MM-kisojen välieriin.
Kuva © TIINA PUPUTTI/SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITTO

Suomi ja Tšekki kohtasivat torstai-iltana MM-kisojen puolivälierässä Frederikshavnin kaupungissa, jonne Naisleijonat oli matkustanut Herningistä.

Tšekki hallitsi ottelun avauserän ensimmäistä puolikasta mielin määrin. Suomi oli tilanteesta toiseen myöhässä, eikä saanut peliään toimimaan. Ensimmäisen laukauksenkin Suomen joukkue sai aikaan vasta erän puolivälissä.

Erän edetessä Suomi otti kuitenkin ottelun kulun hallintaansa ja Tšekki ajautui hankaluuksiin omalla puolustusalueellaan. Suomen aktiivinen karvauspeli tuotti tukun maalipaikkoja, mutta viimeistely takkusi.

Tšekki avaa ottelun maalihanat

Toinen erä oli ottelutapahtumiltaan varsin tasainen koitos. Kummaltakin puolelta jäähyllä piipahti kaksi pelaajaa, mutta ylivoimaotteet eivät tuottaneet osumia. Erän alussa Sofianna Sundelin jäi tšekkiläispelaajan jyräämäksi laidassa, mutta suomalaishyökkääjä vältti tuskaisesta ilmeestään huolimatta pahemman loukkaantumisen ja palasi jo pian takaisin peliin.

Tšekki siirtyi johtoon ajassa 37.00, kun turhan vapaana maalin edustalla päivystänyt Daniela Pejsova viimeisteli tarkan ja matalan laukauksen Anni Keisalan taakse.

Historian ensimmäinen puolivälierätappio

Naisleijonat hallitsi kiekkoa ottelun päätöserässä ja vei laukaukset nimiinsä 14–7. Lisääntynyt laukausmäärä ja avautuneet maalipaikat toivat lopulta myös tulosta, kun Noora Tulus laukoi napakan rannelaukauksen maaliin ajassa 48.01. Syötön tasoitusmaaliin saivat Elisa Holopainen ja Sanni Rantala.

Enempää maaleja ei enää nähty, joten samoista 1–1-lukemista suunnattiin myös jännittävään jatkoerään. Lisäminuutteja ei kuitenkaan tarvittu edes yhtä, kun Tšekki hyödynsi Suomen karkean puolustuspään virheen. Suomen kapteeni Jenni Hiirikoski syötti vaarattomassa tilanteessa kiekon sokkona laitaan, mutta peliväline päätyi joukkuetoverin lavan sijasta suoraan Aneta Tejralovalle.

Tejralova hyödynsi tilanteen, otti pari potkua eteenpäin ja laukoi kiekon Keisalan kainalon tuntumasta maaliin, eikä tilanteeseen heittäytynyt Hiirikoski enää ehtinyt apuun. Maali syntyi ajassa 60.41.

Näin Tšekki eteni ensimmäistä kertaa MM-kisojen välieriin. Suomi puolestaan tippui ensimmäistä kertaa ikinä jo puolivälierävaiheessa.