Naisten MM-kisoissa riitti huippusuorittajia − Jatkoaika valitsi oman tähdistökentällisensä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Nelli Laitinen ansaitsi paikan Jatkoajan muodostamasta tähdistökentällisestä.
Kuva © Tiina Puputti/Suomen Jääkiekkoliitto
Naisten MM-kisat päättyivät sunnuntaina Kanadan juhliin. Turnauksessa nähtiin toinen toistaan parempia jääkiekkoilijoita ja Jatkoajan kisatoimitus kasasikin heistä oman tähdistökentällisensä.

Jatkoajan toimittajat Annu Ruotsalainen ja Lassi Seppä antoivat oman arvionsa sunnuntaina päättyneiden naisten MM-kisojen tähdistökentällisestä. Naisleijonilta ja Kanadalta mukaan pääsi yksi pelaaja, Tšekiltä sekä Yhdysvalloilta kaksi.

Maalivahti

Klára Peslarová, Tšekki
Tsekin pronssimitalin varmisti ennen kaikkea maalivahti Peslarová. Hän torjui vakaasti ja varmasti myös Suomea vastaan pelatussa puolivälierässä, jossa hän päästi vain yhden maalin. Peslaroválle kertyi turnauksessa peliminuutteja noin 360 ja tuona aikana kiekko livahti hänen selkänsä taakse vain 11 kertaa, niistä kuusi Yhdysvaltojen välierässä tekemänä.

Klára Peslarová on kenties maailman paras naisjääkiekkomaalivahti.
Kuva © Sarah Stier

Puolustajat

Nelli Laitinen, Suomi

Laitinen oli näkyvässä roolissa Suomen puolustuksessa. Puolustaja pelasi paljon erikoistilanteita ja oli myös tasaviisikoin usein jäällä, mutta jäi peliajassa kuitenkin kirkkaasti eniten peluutetun Jenni Hiirikosken taakse. Laitinen pystyi pelaamaan koko turnauksen omalla tasollaan ja nosti itseään kohti Suomen ykköspuolustajan paikkaa.

Daniela Pejšová, Tšekki

20-vuotias Pejšová jakoi joukkueensa sisäisen pistepörssin hyökkääjän Kateřina Mrázován kanssa. Puolustaja keräsi seitsemässä ottelussa pisteet 5+4=9. Nuori Pejšová on kasvattanut vastuutaan Tšekin naisten maajoukkueessa viime vuosina ja tulee varmasti olemaan jatkossa joukkueen tähtipuolustajia.

Hyökkääjät

Sarah Fillier, Kanada

Ikäluokkansa parhaaksi pelaajaksi kuvailtu Fillier ansaitsee paikkansa tähdistökentällisessä. Fillierin otteista ei ole jäänyt jossiteltavaa, hän on pelannut vahvasti ja varmasti turnauksen läpi. Hyökkääjä päätti turnauksen joukkueensa parhaana pistenaisena.

Sarah Fillier on lahjakas kanadalaiskiekkoilija.

Taylor Heise, Yhdysvallat

Yhdysvaltojen superlupaus Heise ei nöyristellyt vanhempiaan uransa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissa. Alkulohkon ottelussa Japania vastaan Heise ei vielä heiluttanut maaliverkkoa, mutta syötti puolet joukkueensa tehdyistä maaleista. Viisi syöttöä ensimmäiseen aikuisten arvokisaotteluun on kova suoritus, vaikka Japanista ei ollutkaan suurta vastustusta.

Hannah Bilka, Yhdysvallat

Bilka osallistui uransa ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin, eikä hänenkään suoritustaan pääse moittimaan. Bilka vakiinnutti paikkansa ykkösketjussa yhdessä Hilary Knightin ja Hannah Brandtin rinnalla. Yhteistyö on toiminut hyvin ja hyökkääjä on joukkueen sisäisen pistepörssin kolmas.

» Lähetä palautetta toimitukselle