Michelle Karvinen palasi innolla Naisleijoniin raskaan vuoden jälkeen − "Tarvitsin enemmän aikaa perheelleni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Michelle Karvinen teki paluun Naisleijoniin. Arkistokuva Pekingin olympialaisista.
Kokenut huippuhyökkääjä Michelle Karvinen ei pelannut viime kaudella maajoukkueessa, sillä hän menetti monta perheenjäsentä lyhyen ajan sisällä ja halusi keskittyä läheisiinsä. Nyt hän palasi Naisleijoniin intoa puhkuen.

Suomi voitti Saksan torstaina naisten EHT-tapahtuman avauspäivän ottelussa Ruotsin Falunissa numeroin 4−1. Yksi silmiinpistävimmistä nimistä naisleijonapaidassa oli kokenut Michelle Karvinen, joka palasi yhden välikauden jälkeen maajoukkuetehtäviin.

− Oli upeaa pukea jälleen maajoukkuepaita päälle. Se on aina suuri kunnia. Minulla on täällä pitkä historia ja paluu oli todella mukava tehdä. Nautin tästä todella, suomalais-tanskalainen iloitsi.

Tehopisteille Karvinen ei vielä päässyt, mutta hän väläytteli muutamaan otteeseen osaamistaan. 

Jääkiekko hetkeksi vähemmälle

Viime kaudella Karvista ei nähty maajoukkueessa kertaakaan. Hän koki henkilökohtaisessa elämässään raskaita menetyksiä ja halusi vetää hetken happea. Seuratasolla hän edusti Frölundaa, joka nousi täksi kaudeksi SDHL:ään.

−Tarvitsin psyykkisesti taukoa sekä myös fyysisesti, sillä menetin viime kauden aikana viisi perheenjäsentä. Uskon tehneeni oikean päätöksen ja nyt tuntuu hyvältä olla takaisin. Nautin yhä pelaamisesta ja olen myös innoissani maajoukkueeseen palaamisesta. Viime kaudella päätin jäädä pois maajoukkueesta vuodeksi pitääkseni huolta itsestäni.

Uskon tehneeni oikean päätöksen ja nyt tuntuu hyvältä olla takaisin.

Vaikka Naisleijonat voittikin ennalta köykäisemmän vastustajansa kelvollisen peliesityksen jälkeen, jäi otteisiin myös parannettavaa.

− Pelasimme ihan hyvin ja olimme nälkäisiä. Menetimme vähän otettamme toisessa erässä, emmekä enää onnistuneet nousemaan samalle tasolle kuin pelin alussa, mutta pidimme silti kiekkoa ja pelasimme hyvin joukkueena. Maalille pitäisi tosin saada enemmän tilanteita luotua. Tämä oli kuitenkin vasta turnauksen ensimmäinen ottelu ja siksi ihan hyvä alku, Karvinen analysoi.

Naisleijonat on nuorentunut jonkin verran siitä, kun Karvinen viimeksi nähtiin maajoukkueessa. Hän on innoissaan joukkueen uudesta ilmeestä.

− Joukkueessa on paljon energiaa ja nälkää. On inspiroivaa olla tässä joukkueessa. Ehkä pystyn kokeneempana pelaajana myös opettamaan nuoremmille kikan tai pari. Meillä on hyvä yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta. Voimme oppia toisiltamme paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle