Moritz Seider sätti oman joukkueensa virheitä: "Olisimme voineet voittaa nollapelillä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Moritz Seider ei ollut tyytyväinen joukkueensa puolustuspeliin.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Saksa haki alkulohkonsa viimeistä edellisestä ottelusta 5−4-voiton, mutta Moritz Seider ei hehkunut tyytyväisyyttä, sillä omiin upposi turhia maaleja.

Saksa hävisi turnauksen avausottelunsa Kanadalle, mutta joukkue on sen jälkeen voittanut viisi ottelua putkeen. Puolustaja Moritz Seider ei ole kuitenkaan täysin vakuuttunut siitä, että joukkueen peli on parantunut turnauksen edetessä, mikä on usein lähtökohta kisojen menestyvimmille joukkueille.

− Olemme tehneet enemmän maaleja, mikä on positiivista, Seider tuo esiin.

Saksan 23 maalia on kolmanneksi paras saldo Sveitsin ja Kanadan jälkeen. Samalla se on enemmän kuin yhdelläkään B-lohkossa pelaavalla joukkueella, joskin Tampereella pelaavista esimerkiksi Ruotsi ja Tšekki ovat pelanneet ottelun vähemmän kuin Saksa.

Samassa Seider näkee kuitenkin, että omassa päässä on huimasti parannettavaa.

− Jos emme olisi antaneet vastustajalle mahdollisuuksia, olisimme voineet voittaa pelin ilman päästettyjä maaleja. Joten tekeminen lähtee meidän joukkueestamme, Seider sätti.

Pelin alku antoikin hyvän kuvan tästä, sillä Kazakstanin avausmaali syntyi Leon Gawanken virheen jälkeen. Saksa kuitenkin kuittasi tasoihin alle kaksi minuuttia myöhemmin, ja toisella kerralla Kazakstanin johto- ja Saksan tasoitusmaalin välissä oli vain 24 sekuntia.

− Niin tapahtui vain, koska annoimme helppoja maaleja eteen. Kun peliä katsoo kokonaisuutena, ainoa kerta, kun he olivat pelissä mukana, olivat viimeiset viisi minuuttia, puolustaja näki.

− Heidän maalinsa olivat helppoja maaleja meiltä, eikä meidän pidä tehdä samanlaisia virheitä jatkossa. Me otamme oppia niistä ja olemme jatkossa parempia.

Saksa päättää alkulohkonsa rakasta vihollistaan Sveitsiä vastaan. Helsingissä näiden joukkueiden kannattajat ovat tarjonneet kovimman kannustuksen, joten tunnelmaa hallissa tulee riittämään, vaikka peli alkaakin tiistaina heti keskipäivän jälkeen.

− Molemmat joukkueet ovat varmasti hyvin latautuneita siihen otteluun ja siitä tulee hieno peli. Mekkala on aina kova, kun nämä joukkueet kohtaavat.

Kaikkien asioiden osuessa kohdalleen Saksa voi jopa voittaa alkulohkon. Se edellyttää toki kolmea pistettä Sveitsiä vastaan, mutta joko voiton pitää olla tarpeeksi suuri, että se riittää kolmen joukkueen tasatilanteessa tai vaihtoehtoisesti Kanadan pitää menettää pisteitä.

− Se on mahtava tilanne, kun Saksalla on mahdollisuus voittaa lohkovaihe.

Seider näkee joka tapauksessa hyvänä, että ennen puolivälieriä joukkue pääsee mittaamaan tasoaan todella kovalla ottelulla.

− Varmasti se antaa hyvän kuvan iskukyvystä ennen ratkaisuvaiheita, Seider uskoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle