Tšekki nappasi tärkeän voiton Ruotsista U18 MM-kisoissa – "Nyt täytyy vain klaarata huominen peli"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekillä on kannattajia mukana myös poikien kisoissa. Arkistokuva.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tšekki otti vahvan kiinnityksen B-lohkon kakkossijaan, kun se kaatoi Ruotsin voittomaalikilpailun jälkeen maalein 3−2. WHL:ssä pelaava hyökkääjä Maxmilian Curran on tyytyväinen maansa esityksiin kisoissa.

Tšekki ja Ruotsi pelasivat turnauksen tähän asti tasaisimman ottelun. Tšekki johti kahdella maalilla, mutta Ruotsi tuli tasoihin. Tšekkiläispelaajat tekivät kolme erilaista osumaa voittomaalikilpailussa ja veivät kaksi pistettä.

− Molemmat joukkueet esittivät uskomattoman peliesityksen. Olemme iloisia, että käänsimme pelin voitoksemme, Maxmilian Curran totesi.

Erityisesti Tšekin maalivahti Jakub Milota pelasi hienon pelin torjumalla useamman hyvän maalipaikan. Molemmat Ruotsin maalit tulivat suoraan poikittaissyötöstä ja olivat siten liian vaikeita torjuttavia.

Curran on tyytyväinen Tšekin turnausesitykseen tähän mennessä. Kanada-ottelussa vaahteranlehtipaidat tekivät alkuun useamman maalin, mutta sen jälkeen Tšekki oli hyvin pelissä mukana.

− Kanadaa vastaan meillä oli vaikea alku, mutta pääsimme takaisin raiteillemme. Emme sitten saaneet tehtyä maaleja, joten hävisimme. Tässä pelissä meillä oli hieno joukkueen esitys, ja olemme nyt toisena lohkossa. Nyt täytyy vain klaarata huominen peli ja sitten saada itsellemme paremmin sopiva vastus puolivälieriin.

Curran on yksi monista tšekkiläiskiekkoilijoista, joka on suunnannut Pohjois-Amerikan junioriliigoihin. Hän on tähän asti tyytyväinen kokemaansa.

− Se oli iso siirto mennä Yhdysvaltoihin. Olen iloinen, että Tri-City Americans antoi minulle mahdollisuuden ja minulla oli hyvä kausi siellä.

Ilman takaiskujakaan tšekkihyökkääjän kausi ei sujunut.

− Loukkasin ranteeni, mutta se on osa jääkiekkoa. Nyt olen takaisin pelissä maajoukkueen kanssa.

Nuorten turnauksessa kykyjenetsijät arvioivat pelaajien vahvuuksia ja heikkouksia. Miten Curran näkee itse oman pelinsä?

− Olen isokokoinen kahden suunnan pelaaja ja pystyn liikuttamaan kiekkoa hyvin. Sijoittuminen omalla alueella kaipaa vielä parantamista, jotta voin tehdä puolustuspelaamisesta vahvuuteni. Minun pitää myös käyttää kokoani paremmin.

Tšekin tämän hetken suurin tähtipelaaja on helppo valinta Curranille, kun hän nimeää oman suosikkinsa kotimaansa pelimiehistä.

− Aika ilmeinen valinta tähän on varmaankin David Pastrňák, hän on loistava pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle