Näkymättömät sankarit: Karhunkämmen fanittaa porilaista urheilua ja tekee hyväntekeväisyyttä

LIIGA / Podcast
Porissa fanituksen ohella tehdään myös hyvää.
Kuva © Tiia Mahkonen
Jääkiekon kannattajaryhmät nousevat yleensä otsikoihin negatiivisten asioiden myötä, ehkä usein syystäkin. Porilainen Karhunkämmen Ry on tässä suhteessa piristävästi erilainen kannattajayhdistys, joka toimii jopa yli lajirajojen kannattaen kotikaupunkinsa seuroja.

Ässien pelatessa kotiotteluitaan pauhaa Isomäki Areenassa äänekäs kannattajaryhmä, joka pitää omiensa puolta vaikeinakin hetkinä. Suuri yleisö tuntee ässäkannattajat Pataljoonan nimellä, mikä pitkälti onkin se kuuluvin ja näkyvin ryhmä.

Joukossa on kuitenkin suvassa solussa erilainen kannattajaryhmä, joka tekee kannattamista hiukan eri tavalla. Yhtä intohimoisesti, mutta yli laji- ja seurarajojen sekä paljon erilaisia tempauksia ja hyväntekeväisyyttä tehden. 

Vuonna 2022 perustettu yhdistys haluaa kannattaa rakastamaansa seuraa intohimoisesti, mutta samalla fiksusti. He haluavat tutustua vastustajien kannattajiin ja arvostavat yhteistoimintaa ennen ja jälkeen otteluiden. Vastustajan, myös kannattajien, arvostaminen on korkealla ja kaukalon tapahtumat halutaankin jättää kaukaloon.

Eikä kannattaminen jää pelkästään Ässiin, sillä joukkue toimii aktiivisesti jääpalloseura Narukerän ja pesäpalloa pelaavan Pesäkarhujen kannattajina. Porilaisuus on heille se tekijä, joka saa kannattajat lähtemään otteluihin ja tekemään tempauksia.

Hyväntekeväisyys on heille erittäin lähellä sydäntä, varsinkin lasten ja nuorten hyväksi tehtävä työ. Lapsisyöpäpotilaskerho Syöpyköiden hyväksi he ovat keränneet mittavia summia yhdessä porilaisten yritysten kera.

Näymättömät sankarit

Kauden viimeiseen jaksoomme saimme vieraaksemme yhdistyksen perustajan Sam Valverinteen sekä aktiivijäsenen Anni Leppäkorven. Mukana äänessä on tuttuun tapaan tämä artikkelin kirjoittanut Mika Laakso ja tuottaja Elmeri Lindqvist. Podcast-jakson voit kuunnella Spotifystä, Soundcloudista sekä tähän artikkeliin liitetyn soittimen kautta. Jakso on äänitetty 14. huhtikuuta. Podcastiin musiikit on tehnyt Aleksi Hiivala.

00:30 Terveisiä Porista!
03:21 Verenperintönä Ässät
07:04 Karhunkämmen Ry
14:08 Yhteinen fanitus
18:43 Tempaukset
28:42 Kohti ensi kautta
32:44 Näkymättömät sankarit kausi paketiin

Kiitos kaikille, jotka olette kuunnelleet meitä ja lähettäneet palautetta tai ilmiantaneet meille näkymättömiä sankareita! Ilman teitä ei olisi meitä, hyvää kesää kaikille!

» Lähetä palautetta toimitukselle