Tappara on lähellä liittyä TPS:n seuraan, Pelicans Nokia-areenalle tukalassa tilanteessa ilman Aatu Jämseniä

LIIGA / Uutinen
Tasainen finaalisarja jatkuu sunnuntai-iltana Nokia-areenalla.
Kuva © Jarno Hietanen
Finaalit jatkuvat sunnuntai-iltana Tampereella. Tapparalla on mahdollisuus kotikaukalossaan varmistaa seuran kolmas perättäinen mestaruus toisena Liiga-seurana toista kertaa historiassa, mutta Pelicans antaa tamperelaisille vahvan haasteen.

Finaalisarja on siirtynyt Nokia-areenalle, jossa Tapparalla on mahdollisuus ottelusarjan viidennessä pelissä varmistaa seuran kolmas perättäinen Liiga-mestaruus. Pelicansin voittaessa sunnuntai-illan ottelun sarja jatkuu jo heti maanantai-iltana Lahdessa. 

Tapparasta tulisi tämän kevään mestaruuden myötä Liiga-historian toinen kahdesti kolmea mestaruutta putkeen juhlinut joukkue. Tappara juhli edellisen kerran kolmen Liiga-mestaruuden putkeaan kausilla 1985–88. Liiga-historiassa aiemmin samaan saavutukseen on yltänyt TPS kausilla 1989–91 sekä 1999–2001.  

Tapparan kokoonpano viidenteen näytökseen on täysin identtinen edellisestä ottelusta. Christian Heljanko jatkaa tamperelaisilla tolppien välissä. 

Pelicansilla kokoonpanossa ainoa muutos on kolmosketjussa, kun Aatu Jämsen on sivussa ottelusta ja Leevi Tukiainen tulee hänen tilalleen. Niklas Kokko jatkaa Pelicans-maalilla. 

Muokattu 28.4.24 klo 12.45: Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että Tapparasta tulisi Liiga-historian ensimmäinen joukkue, joka on voittanut kahdesti kolme Liiga-mestaruutta putkeen. 

» Lähetä palautetta toimitukselle