Kokenut Niskala haluaa nauttia tulevalla kaudella - "Tässä pelataan viimeisiä kausia"

LIIGA / Haastattelu
Janne Niskala on tärkeässä roolissa Lukossa myös tällä kaudella.
Kuva © Timo Savela
Janne Niskala haluaa lähteä nauttimaan viimeisistä pelivuosista ja auttaa samalla nuoria pelaajia.

Kokenut puolustaja Janne Niskala luotsaa kapteenin ominaisuudessa Lukon kohti tulevaa liigakautta luottavaisin mielin.

- Hyvät fiilikset. Kiva päästä aloittamaan perjantaina oikeat pelit pitkän harjoitusjakson jälkeen, koska harjoituspelien perusteella on vaikea sanoa mitään varmaa.

Pitkin kesää Raumalla ja muualla Suomessa on puhuttu Lukon "uudesta jutusta" ja viiden vuoden suunnitelmasta. Niskalan mukaan viiden vuoden suunnitelma tähtää lähinnä pitkäjänteisyyteen koko seurassa sekä siihen, että Raumalla saataisiin tuotettua enemmän liigatason pelaajia.

- Raumalta on puuttunut vähän sitä pitkäjänteisyyttä. Pelaajia on vaihtunut aina kausien välillä paljon. Meidän täytyy pystyä tuottamaan jatkossa paremmin omia nuoria jo C-junioreista lähtien, ettei aina tarvitse lähteä ostamaan ulkopuolelta.

- Pelillisesti en näkisi, että hirveästi on muuttunut viime kaudesta. Jokainen kausi ja joukkue on tietysti aina erilainen. Isossa kuvassa kuitenkin pyritään samaan kuin viime kaudella eli pelaamaan aktiivisesti ja pysymään kiekossa, Niskala tarkentaa kysyttäessä siitä,  onko suunnitelmalla ollut vaikutusta pelitapaan.

Viiden vuoden suunnitelmassa isoa roolia näyttelevät niin Lukon päävalmentaja Pekka Virta kuin urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedtkin. 36-vuotiaan Lukon oman kasvatin mukaan jo tällä hetkellä tilanne on hieman parempi.

- Meillä on muutamia nuoria ollut tuossa mukana kesällä, ja perjantaina heistä osa nähdään jo kehissäkin.

Lukkoon kohdistui ennen viime kautta paljon odotuksia, ja syksy lähtikin hyvin käyntiin. Keväällä raumalaiset kuitenkin pelasivat heikosti, ja kausi päättyi pettymykseen.

Mitään yhtä selittävää tekijää kevään romahdukselle ei Niskalan mukaan löytynyt. Sen sijaan heikot esitykset olivat monen pienen asian summa.

- Tietysti loppukaudella oli paljon loukkaantumisia. Meidän olisi myös pitänyt tehdä läpi kauden enemmän maaleja, varsinkin ylivoimalla, Niskala kertaa viime kautta.

Lukon oma kasvatti ei ole asettanut itselleen varsinaisia tavoitteita tulevalle kaudelle, vaikka on sanomattakin selvää, että Niskala on edelleen tärkeässä roolissa joukkueensa takalinjoilla.

- Täytyy yrittää nauttia näistä peleistä ja kaikista hetkistä mitä muuta tähän kuuluu, koska tässä kuitenkin pelataan viimeisiä kausia.

- Yritän myös patistaa nuoria pelaajia eteenpäin kaikessa, niin urheilullisuudessa kuin kaikessa muussakin mitä tarvitsee, jos haluaa menestyä, Niskala lupaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle