Mielipide

Säästökuuri iski - Ässillä on nyt kasvojen pesun paikka

LIIGA / Kolumni
Porin Ässien taustajoukoissa on tapahtunut paljon muutoksia. Nyt seuralla on kasvojen pesun paikka sekä mahdollisuus todistaa, että seuran kurssi on kaikesta huolimatta ylöspäin.

Porin Ässien viime kaudet ovat olleet varsin sekasortoisia, niin jäällä kuin toimistollakin. Kevään 2013 mestaruushuuma on muisto vain ja tulevalla kaudella kerroin Ässien mestaruuden puolesta näyttää suurelta. Mestaruuskevään jälkeen patapaidat ei ole onnistunut voittamaan kuin yhden pudotuspelisarjan, kun Lukko kaatui viime keväänä voitoin 2-0. Ei aivan sitä, mitä ankara kotiyleisö toivoisi. Alkavalla kaudella ihmeitä voi aina tapahtua, mutta pelkästään pelaajamateriaalia katsomalla voi todeta, että venymistä kaivataan. Ja paljon.

Kiireisiä iltoja on luvassa

Maalilla Andreas Bernard tilkitsee patapaitojen maalia ja Henri Kiviaho tuuraa silloin, kun "Andy" huilaa.

Puolustuksessa Maksim Matushkinin jättämä aukko on iso, sillä 39 tehopistettä viime kaudella nakuttaneen puolustajan tontille ei ole saatu vastaavanlaista korvaajaa. Ässien puolustus on paperilla liigan keskitasoa, mutta onko taso se, joka kelpaa tunnetusti varsin suorasanaiselle porilaisyleisölle. Fyysisyys on usein sytyttänyt Isomäessä monet patafanit, mutta tämän kauden puolustuksesta sitä puuttuu.

Hyökkäys oli paperilla viime kaudella liigan kärkipäätä, mutta silti tuloksena oli putoaminen jo puolivälierissä tulevaa Suomen mestaria vastaan. Paljon riippuu siitä, mikä on Jesperi Kotkaniemen tilanne. Kolmen vuoden tulokassopimuksen Montreal Canadiensin kanssa tehnyt huippulupaus olisi tervetullut vahvistus Ässien kärkiketjuihin, mutta otteet Pohjois-Amerikassa ratkaisevat lopulta sen, missä hän tulevan kauden pelaa.

Päävalmentaja Mikael Kotkaniemen nipulle voi luvatakin kiireisiä iltoja, kun vastaan asettuu kärkikahinoihin ennustetut Kärpät, HIFK tai TPS.

Tälle kaudelle Liigaan on saapunut muutamia nimekkäitä pelaajia, mutta Porissa huippuvahvistukset loistavat poissaolollaan. Ässien merkittäviin hankintoihin lukeutuvat Pelicansissa aiemmat kaudet viilettänyt Aleksi Rekonen sekä Lukossa hyvän kauden pelannut Peter Tiivola. Tämä kertoo karua kieltä, vaikka kaksikolla onkin rutkasti pontentiaalia aina A-maajoukkueeseen asti.

Säästökuuri edessä

Toimiston puolella Eeva Perttula sai väistyä ja tilalle nostettiin Mikael Lehtinen. Perttulan aikakausi jäi Ässissä vain reilun puolentoista vuoden mittaiseksi, mutta valitettavasti tuona aikana Ässien talous sakkasi pahasti ja viime tilikausi päättyikin yli 300 000 euroa tappiolle. Missään nimessä syy ei ole yksin Perttulan, mutta lukemat eivät ole syntyneet itsestään.

Kauden alla julkistettu säästökuuri oli oikea ratkaisu, sillä joukkuetta painaa muun muassa areenaremontin laina. Tästä syystä tulevalla kaudella on turha odotella sakarisalmisia tai jarnokärkiä vahvistamaan joukkuetta kesken kauden.

Jo useamman vuoden ajan voimassa ollut kausikorttikampanja on ollut erinomainen uudistus, mikä on saanut legendaariseen seisomakatsomoon loistavan tunnelman myös tiistai- tai keskiviikko-iltojen otteluihin. Tulevana kautena Ässät tarvitseekin varsin paljon tukea kotiyleisöltä, jotta Porissa pelit jatkuisivat vielä pitkälle keväälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös