Lukon kärkipuolustaja Jakob Stenqvist suhtautuu kriittisesti pelaamiseensa ja uskoo raumalaisten pitkään kevääseen

LIIGA / Haastattelu
Jakob Stenqvist on tällä kaudella pelannut 57 ottelua tehden 34 (6+28) tehopistettä.
Kuva © Timo Savela
Jakob Stenqvist palasi kahden kauden jälkeen Suomeen, mutta osoitteena oli Ässien sijaan sen pahin vihollinen Lukko. Ruotsalaispuolustaja näkee, että sekä hänen omassa pelissään että joukkueen otteissa on vielä runsaasti parannettavaa pudotuspelejä ajatellen.

Ruotsalaispuolustaja Jakob Stenqvist ihastutti Liiga-väkeä Ässissä vuosina 2019–21. Kun hän täksi kaudeksi palasi Liigaan, oli osoite porilaisittain huomiota herättävä, kun hän siirtyi paikallisvastustaja Lukon riveihin.

– On aina hienoa pelata paikalliskamppailuja, sillä niissä on aina erilainen tunnelma kuin muissa peleissä. Ne merkkaavat aina vähän enemmän faneille, pelaajille ja valmentajille. Sen näkee myös jäällä, että panos on kova, ja on hauskaa, kun olen saanut kokea molemmat puolet.

Entä onko Satakunnan sisällä joukkueen vaihtaminen kirvoittanut mielipiteitä nykyisten Ässät-pelaajien keskuudessa?

– Joitakin kommentteja olen luonnollisesti tästä kuullut peleissä, mutta ei sen enempää, puolustaja nauraa.

Ässät-kausien aikana Stenqvist iski Lukkoa vastaan paikalliskamppailuissa tehot 3+1 ja tällä kaudella puolestaan Ässiä vastaan tehot 0+2. Tehopisteitä voi tulla vielä lisää, sillä on mahdollista, että joukkueet kohtaavat kevään 2018 tapaan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Sitä ei kuitenkaan vielä joukkueessa mietitä.

– Keskitymme vain jäljellä oleviin otteluihin ja vasta sen jälkeen katsomme, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

25-vuotiaan Stenqvistin piste-ennätys on kaudelta 2020–21, jolloin hän iski 39 tehopistettä (10+29) 57 otteluun. Tällä kaudella sinikeltaisissa pistesarake on karttunut lähes yhtä tiuhaan tahtiin, kun saldo on tähän mennessä 34 tehopistettä 57 ottelussa.

– Tiedän, että pystyn pelaamaan vielä paremmin ja toivon, että saan itsestäni kaiken ulos viimeisissä runkosarjapeleissä sekä viimeistään pudotuspeleissä. Kevät on kiekkoilijan parasta aikaa ja usein olen parhaimmillani kovissa paikoissa.

Stenqvist on päässyt kokemaan Satakunnan paikalliskamppailut sekä Ässien että Lukon paidassa.

Runkosarjatavoite jäi toteutumatta

Kuten on jo monesti todettu, Lukon kausi on ollut erittäin kaksijakoinen ja otteet ovat heitelleet vuoristoradan lailla. Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt kertoi avoimesti, että tavoitteena oli vähintään paikka kuuden parhaan joukossa, mutta kotietuakin haettiin. 

Tässä kohtaa on kuitenkin varmaa, että Lukko jää ylemmän pudotuspeliviivan alapuolelle ja joutuu käynnistämään keväänsä ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta.

Olimme CHL:ssa lähellä finaalipaikkaa, mutta nyt Liigan puolella haluamme mennä päätyyn saakka.

– Pelimme on ailahdellut paljon, sillä välillä olemme pelanneet erittäin hyvin ja ajoittain peli on sakannut. Siitä syystä olemme nyt sijalla seitsemän.

Stenqvist palaa puheissaan myös CHL:een, jossa Lukon kohtalona oli tipahtaa välierävaiheessa juuri finaalin kynnyksellä. Finaalipaikan ja raumalaisjoukkueen välillä oli vain yksi maali.

– Olimme CHL:ssa lähellä finaalipaikkaa, mutta nyt Liigan puolella haluamme mennä päätyyn saakka. Pelimme on parantunut, ja odotamme joukkueena jo pudotuspelejä.

Lukon nippu kestää vertailun, sillä mukana on paljon pelaajia, jotka eivät ole saaneet vielä aivan parastaan koneestaan irti. Laajuutta ei kokoonpanossa juuri ole, minkä vuoksi Tappara-ottelussa nelosketjussa nähtiin vasta neljä Liiga-ottelua pelannut Venni Tolppola.

Viime lauantain ottelussa loukkaantuneiden Antoine Morandin ja Niklas Ylitalon pelikunnosta ei ole tietoa ja pitkään sivussa olleen Gabriel Fontainen odotetaan palaavan kaukaloihin maaliskuun aikana.

– Meillä on paljon hyviä pelaajia ja olemme vahva luistelujoukkue. Karvaamme kovaa ja kun pelaamme tiiviisti joukkueena, meitä on hankala voittaa.

Heikkouksia ja parannettaviakin asioita on, kuten urheilussa aina. Stenqvist kertoo, että erityisesti näiden asioiden kanssa on tehty paljon töitä.

– Heikkoutenamme on se, että emme jostakin syystä pysty pelaamaan tasalaatuisia kamppailuja illasta toiseen. Lisäksi meidän täytyy muistaa pysyä pelin päällä koko 60 minuutin ajan. Meidän on keskityttävä ja tehtävä pienet asiat oikein koko ajan.

Tavoitteena ehjä runkosarjan loppu ja pitkä kevät

Seuraava mahdollisuus otteiden parantamiseen on jo heti torstaina, kun tiukassa pudotuspelikamppailussa oleva Sport saapuu Raumalle. Torstai-illan ottelun jälkeen Lukolla on enää jäljellä TPS-kotipeli lauantaina ja runkosarjan päätöskierroksella ensi viikon tiistaina se matkustaa Jyväskylään.

– Ottelusta tulee varmasti tiukka, sillä Sport on työteliäs joukkue, jossa on todella paljon taitavia yksilöpelaajia. Tiedämme, että he pelaavat erittäin tärkeistä pisteistä, joten he ovat hyvä mittari meille.

Toivottavasti nuo maalit antavat itseluottamusta jatkoa ajatellen.

Lukolla on allaan 3–5-tappio Tapparasta ja viime lauantainakin raumalaisnippu joutui tyytymään häviäjän rooliin Lahdessa. Tampereella joukkue rikkoi kuitenkin surullisen pitkäksi kasvaneen maalittoman putkensa ylivoimalla. Ennen Tappara-kamppailua joukkue oli nimittäin tehnyt vain yhden ylivoimamaalin edellisen kahdeksan pelin otannalla.

Tilanne kuitenkin muuttui, kun Lukko sai kaksi ylivoimaa ja Steven Jandric heilutti kummallakin kerralla maaliverkkoa, joten ylivoimaprosentti illan osalta oli 100. Muutoksia ei ylivoimaan kuitenkaan tehty, vaikka niin saattoi luulla.

– Emme juurikaan tehneet siihen muutoksia. Olemme pelanneet hyvin ja saaneet paikkoja myös ylivoimalla, mutta kiekko ei vain ole mennyt sisään. Toivottavasti nuo maalit antavat itseluottamusta jatkoa ajatellen.

Vaikka ajatukset ovat vielä runkosarjapeleissä, toivoo Stenqvist kuitenkin Lukolle pitkää kautta. Hän on viihtynyt Raumalla hyvin, joten hän haluaa viettää joukkueen kanssa aikaa niin paljon kuin mahdollista.

– Tämä kausi Raumalla on ollut hienoa aikaa. Ihmiset ovat olleet fantastisia ja huomaa, että fanit todella välittävät. Joukkue on ollut uskomaton ja minusta on pidetty huolta, Stenqvist kiitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle