Kanadan päävalmentaja: "Olemme valmiita vastoinkäymisiin" – jäljellä on kuitenkin enää yksi ottelu

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kanadalaisten oli helpo hymyillä Venäjää vastaan.
Kuva © Getty Images
Nuorten maailmanmestaruuskisojen välierässä Kanada voitti Venäjän 5–0. Kanadan päävalmentaja ja ottelun avainpelaajat käänsivät katseensa kohti loppuottelua heti välierän jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kanada loisti välieräottelussa Venäjää vastaan, ja ottelun jälkeisessä haastattelutilaisuudessa loistivat Kanadan joukkueen edustajat.

– Puolustuspelaamisemme oli ilmiömäistä. Uskalsimme pelata paineen alla. Tiesimme, miten Venäjä hyökkää. Puolustajamme käyttivät mailojaan heidän pelinsä rikkomiseen, päävalmentaja André Tourigny kertasi.

Puolustuksen lisäksi myös hyökkäyspelaaminen toimi, sillä Kanada teki ottelussa viisi maalia. Alex Newhook aloitti maalinteon ottelun ensimmäisessä vaihdossaan ajassa 00:59.

– En edes tiennyt, että kiekko oli maalissa, ennen kuin näin videon, Newhook kertoi. – Saimme otteluun hienon alun. Koko joukkue oli lennossa. Saimme pidettyä sen yllä loppuun asti.

Kanadan koko joukkue todellakin oli iskussa Venäjää vastaan, sillä se voitti selkeästi numeroin 5–0. Nollapeli oli maalivahti Devon Leville toinen peräkkäinen, sillä hän piti nollan myös puolivälierässä Tšekkiä vastaan. Miltä se tuntuu?

– Pelaan seuraavaksi kultamitalista, Levi kuittasi. – En ole kiinnostunut tilastoista.

Myös päävalmentaja Tourigny odotti jo kultaottelua.

– Mukana on paljon painetta ja tunnetta. Sitä haluaa olla mukana turnauksen viimeisessä ottelussa. Olen nähnyt, miten pelaajat työskentelevät sen eteen joka päivä. Haluan, että siitä tulee erityistä.

– Olen ollut kultaottelussa sekä voittavalla että häviävällä puolella, ja voin sanoa, että toinen puoli on paljon hauskempi kuin toinen, Tourigny sanoi. – Työtä on vielä tehtävänä.

Ennen kisoja koko joukkue vietti 14-päiväisen karanteenin Red Deeressä, Albertassa. Ehkä joukkue hioutui karanteeniaikana yhteen epätavallisen lujasti.

– Karanteenissa mietimme, mitä voimme tehdä paremmin. Samaa mietimme nyt, Tourigny sanoi. – Tämä on kova turnaus ja huomisesta tulee hemmetinmoinen ottelu. Tärkeä päämäärämme on [karanteeniajasta lähtien] ollut se, että olemme valmiita vastoinkäymisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle