Venäjän päävalmentaja ei hävittyä pronssipeliä selitellyt – "Nuoret pelaajat voivat yllättää tai heihin voi pettyä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pelaajat näyttivät ottavan tappion päävalmentajaa raskaammin.
Kuva © Getty Images
Venäjä hävisi U20-kisojen pronssipelin Suomelle lukemin 4–1. Ottelun jälkeen joukkueen päävalmentaja Igor Larionov suhtautui tappioon tyynesti.

Kun Venäjän maajoukkueen päävalmentaja Igor Larionov saapui Suomi-tappion jälkeen etähaastattelutilaisuuteen, tuntui melkein siltä, kuin hävitty pronssipeli olisi jo unohdettu asia. Larionov ei surkutellut tappiota tai edes ilmaissut pettymystään. Sen sijaan hän löysi turnauksesta kokonaisuutena hyviä asioita.

– Uusi ja hieno kokemus. Olemme olleet pitkään kuplassa ja tiivisti yhdessä ryhmänä. Olemme päässeet kokemaan ystävyyttä ja yhteisöllisyyttä näinä epätavallisina aikoina.

Huolimatta siitä, että Venäjän turnaus päättyi kahteen tappioon ja nelossijaan, Larionov näki joukkueessa myös vahvuuksia.

– Olen ylpeä tästä joukkueesta. Pojat ovat olleet todella ammattimaisia kaikessa valmistautumisessa.

Ennen kisoja Venäjää pidettiin yhtenä ennakkosuosikeista, ja myös ensi vuonna Venäjä uskoo saavansa liikkeelle iskukykyisen joukkueen. Larionov katsoi tulevaan ja heti pronssipelin jälkeen.

– Pelaajista seitsemän palaa ensi vuonna takaisin. Voimme rakentaa heidän ympärilleen, hän suunnitteli.

Työtä on totta kai tehtävänä ja nuorten valmentamisessa on omat haasteensa.

– [Peli on] jatkuvaa kehitystä esimerkiksi kiekonhallinnassa. Joskus täytyy tehdä muutoksia. On myös pakko luottaa pelaajiin, jotka ovat nuoria ja jotka tekevät virheitä.

– Nuoret pelaajat voivat yllättää tai heihin voi pettyä. Tason pitäminen on aina kysymysmerkki – se on nuorten pelaajien ominaisuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle