Venäjän päävalmentaja harmitteli hylättyä maalia – "Se olisi voinut muuttaa koko pelin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Venäläispelaajat olivat Kanada-ottelun jälkeen ymmärrettävästi pettyneitä.
Kuva © Getty Images
Venäjä hävisi Kanadalle selkeästi 0–5 nuorten maailmanmestaruuskisojen puolivälierässä. Päävalmentaja Larionov ei tarjonnut tappiolle tekosyitä.

Välieräottelun jälkeen Venäjän nuorten maajoukkueen päävalmentaja Igor Larionov esiintyi etähaastattelutilaisuudessa rauhallisena.

– Kanadan joukkue oli päättäväisempi ottelun alussa. He pelasivat hyvän ottelun – vahva puolustus, erittäin tehokas hyökkäys.

Kanada on ollut nuorten maailmanmestaruuskisoissa tähän mennessä ylivoimainen. Se ei ole edes päästänyt yhtään maalia tasaviisikoin. Onko kyseessä Kanadan erinomaisuus, vai eivätkö muut joukkueet ole tuoneet kaukaloon parastaan?

– Sekä että, Larionov sanoi.

– Kaikki kunnia Kanadalle. He pelasivat yksinkertaista kanadalaistyyppistä jääkiekkoa: saadaan kiekko ulos omista ja luodaan tilaisuuksia. Meillä ei ollut tarpeeksi energiaa tai voimaa. Siinä oli ero.

Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli Kanadalle jo 3–0. Maalivahdin vaihtoa ei Larionov kuitenkaan harkinnut.

– Ei, ei, ei. Hän [Jaroslav Askarov] on ykkösmaalivahtimme ja me luotamme häneen. Hän on pelannut hyvää jääkiekkoa joukkueen vuoksi. Joskus tällaista tapahtuu.

Ottelun aikana Venäjä teki kuitenkin muutoksia ketjukoostumuksiinsa.

– Yritimme saada peliä kääntymään, ja hetken näyttikin siltä, että niin tapahtuisi, Larionov kertasi.

Venäjä onnistui kertaalleen saamaan kiekon Kanadan verkkoon, mutta Kanada haastoi maalitilanteen paitsiona. Videotarkastuksen jälkeen tulkinnanvarainen tilanne tuomittiin paitsiona.

– Se oli hyvä maali, ja se olisi voinut muuttaa koko pelin. Olimme 0–4-tappiolla ja etsimme keinoja tehdä maaleja. Ylivoima sujui meidän kannaltamme hyvin, ja saimme aikaan laukauksia ja paluukiekkoja. Maali olisi tuonut tilanteeseen helpotusta ja toivoa, ja olisimme voineet päästä takaisin peliin.

Sen enempää Larionov ei tilannetta jossitellut tai syyttänyt tuomareita virheistä.

– Kunnioitamme tuomarien tekemää päätöstä.

Venäjä kohtaa pronssikamppailussa Suomen.

» Lähetä palautetta toimitukselle