Pronssimitalistit kiittelivät loistavaa yhteishenkeä ja yhdessä kuljettua matkaa − "Nyt on aika mennä pitämään äijien kanssa vähän hauskaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pronssijuhlat alkoivat jo jäällä.
Kuva © Getty's Images
Nuoret Leijonat osoitti jälleen henkistä lujuutta noustuaan tappioasemasta heikon avauserän jälkeen lopulta 4−1-voittoon, nyt pronssiottelussa Venäjää vastaan. Joukkueessa oli monta onnistujaa ja sankaria − kaikki he korostivat hyvän joukkuehengen merkitystä.

Kapteeni Anton Lundell säteili tyytyväisyyttään ottelun jälkeen ja oli joukkueestaan erittäin ylpeä. Hitaasti käynnistynyt Suomi paransi peliään illan kuluessa ja nappasi pronssiset mitalit lopulta lukemin 4−1.

− Ensinnäkin on iso asia voittaa pronssia MM-kisoissa! Peli alkoi kääntyä meille toisesta erästä alkaen, kun saimme oman pelin rullaamaan. Venäjä alkoi yhä enemmän tippua kyydistä, eivätkä he päässeet enää maalintekopaikoille. Saimme luotua enemmän painetta heidän päätyynsä, Lundell kehui.

Kapteeni oli erittäin tyytyväinen joukkueensa luonteeseen. Joukkue ei antanut periksi  missään vaiheessa, ja usko omaan tekemiseen pysyi lujana koko ajan. Lundell oli totta kai tyytyväinen omiin tehopisteisiinkin, muttei pitänyt niitä yhtä tärkeinä kuin joukkueen menestystä.

− Ainahan se on hienoa saada itsekin onnistumisia, mutta kyllä mitali kaulassa lämmittää enemmän kuin tehdyt pisteet. Uskomattoman hieno joukkue meillä. Oli upeaa nähdä, miten pystyimme nousemaan kolmessa viimeisessä pelissä tappiosta tasoihin. Kahdessa niistä jopa voittoon asti.

Pyyhtiä on valmis liigapeleihin

Hyökkääjä Mikael Pyyhtiä oli joukkueessa sikäli erilainen tapaus, että tällä kaudella hän on pelannut Suomessa lähes pelkästään U20-nuorten otteluja. Hän korosti yhtenäisen ja tiiviin joukkueen yhteistä matkaa.

− Pitkän matkan olemme kulkeneet näiden äijien kanssa. Paljon olemme pelanneet vastakkain seurajoukkueissa ja sitten yhdessä maajoukkueessa. Toki hyppäys U20:n SM-tasolta MM-kisojen ikäluokan parhaita vastaan pelaamaan on iso.

− Tämä oli hieno ja upea kokemus. Nyt olisin valmis liigapeleihinkin.

Pyyhtiä on kapteeninsa kanssa samoilla linjoilla voitonavainten suhteen.

− Kärsivällisesti jaksoimme puolustaa emmekä päästäneet venäläisiä meidän maalillemme. Meillä on ollut niin hyvä joukkuehenki, että se auttaa voittamaan näitä pelejä. Vaikka olemme pelanneet ja harjoitelleet tosissaan, niin on meillä hauskaakin ollut yhdessä. Nyt on aika mennä pitämään äijien kanssa vähän hauskaa!

"Olihan se välierätappio todella iso pettymys"

Energisesti pelannut ja turnauksen avausmaalinsa pronssiottelussa tehnyt Mikko Petman jatkoi samalla linjalla Lundellin ja Pyyhtiän kanssa.

− Nyt tuntuu erittäin hyvältä! Pitkä matka olemme poikien kanssa kulkeneet − tai miehiähän tässä jo olemme. Viitisen vuotta olemme kulkeneet yhdessä, ja nyt on hienoa tämä upea matka päättää. Turnauksen oma avausmaali ei olisi voinut juuri parempaan paikkaan tullakaan.

Petman myöntää, että välierätappio USA:lle tuntui pahalta, mutta joukkueen luonteesta kertoo heidän upea nousunsa viimeisessä ottelussa lopulta voittoon.

− Olihan se tappio todella iso pettymys. Meillä on kuitenkin niin ammattimainen joukkue, että pääsimme siitä yli ja pystyimme puristamaan vielä yhden voiton. Me halusimme tämän mitalin! Meillä on erittäin hyvä joukkue ja paljon hienoja ihmisiä. Todella hienon matkan olemme kulkeneet, ja nyt juhlitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle