Huikea MM-finaali päättyi yhdysvaltalaisjuhliin

MAAJOUKKUE / Raportti
USA sai juhlia mestaruutta huikean esityksen jälkeen.
Kuva © Codie McLachlan
Alle 20-vuotiaiden MM-kisat sai arvoisensa finaalin, kun kisojen kaksi ehdotonta huippujoukkuetta Kanada ja USA ratkoivat paremmuutensa. Tiukan taistelun jälkeen USA nappasi kullan kisaisäntien nenän edestä.

Ottelun avauserä oli MM-kisojen finaalin arvoista jääkiekkoa. Kumpikin joukkue pelasi vauhdikasta kiekkoa ja Kanada sai kovemman haasteen vastaansa kuin kertaakaan aiemmin turnauksen aikana. Isännillä oli erässä omat hetkensä, mutta pelikellon edetessä USA pääsi vahvemmin pelin päälle ja iski lopulta avausmaalin, kun Alex Turcotte ohjasi viivavedon upeasti sisään.

Toiseen erään USA sai huikean alun, kun turnauksen pistepörssin voittoa jahdannut Trevor Zegras tuplasi vieraiden johdon jo avausminuutilla. Erän edetessä Kanada sai pelin paremmin rullaaamaan ja hallitsi, mutta ei saanut tulosta aikaan. USA:kaan ei onnistunut illan ensimmäisellä ylivoimallaan, joten päätöserä koitti tiukoista lukemista.

Päätöserän pelinkuva oli erittäin selvä. Kanada painoi raivokkaasti päälle ja jahtasi tasoitusta, kun taas USA puolusti sinnikkäästi maalivahtinsa Spencer Knightin johdolla. Isännät myllyttivät kiekkoa hyökkäysalueellaan pitkiä aikoja ja laukoivat runsaasti, mutta tuskastuminen kasvoi minuutti minuutilta.

Kanada sai kiekon moneen kertaan huippupaikoille, mutta verkkoon saakka se ei eksynyt. Kanada otti maalivahdin pois vielä reilut pari minuuttia ennen loppua, mutta tulosta ei syntynyt ja USA pääsi riemuitsemaan maailmanmestaruudesta rakkaan arkkivihollisensa kotijäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle