Mielipide

Kanada on tehnyt mykistävän hyvää työtä – Enää puuttuu palkinto

MAAJOUKKUE / Kolumni
Kanada piilotteli valttejaan vielä Tšekki puolivälierässä, mutta Venäjää vastaan pöytään iskettiin täyskäsi. Joukkueella on erinomaiset asetelmat päättää retki kultajuhliin.

Kanada on virittänyt otteensa huippuun tämän vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen aikana. Vaikka Tšekki-ottelu oli kisaisänniltä hieman nihkeä, on hyvyys ollut jopa lähes mykistävää.

Venäjä-välierä oli tälle kuin kirsikka kakun päälle. Ennen kisoja Venäjää väläyteltiin jopa suurimmaksi mestariehdokkaaksi, mutta kyyti oli kylmäävä koko 60-minuuttisen ja lopulta venäläisten pelin kohokohdaksi jäi loppusummerin pärähdys.

Kanada ei rullaa vastustajiensa yli pelkällä materiaalilla, vaan pelin taktinenkin puoli on erinomaisesti hallussa. Joukkue pelaa erinomaisuutta hipovaa kaksivaiheista puolustuspeliä ja taidokasta useamman kaistan hyökkäyspeliä.

Taktisuuden korostumisessa voi tuskin vähätellä pitkän leirityksen merkitystä. Poikkeusvuosi mahdollisti Kanadalle pitkän leirityksen ennen kisojen alkua. Vaikka koronakin pääsi leiriä häiritsemään, joukkuetta ja sen peliä saatiin selvästi hitsattua monipuoliseksi ja yhtenäiseksi.

Peli oli jopa selvästi parempaa kuin Venäjän nuorten joukkueella, joka sai oman kilpailuetunsa useammista kisoihin valmistavista peleistä, myös aikuisten joukkueita vastaan.

Materiaalikaan ei toki kalpene kellekään tässä turnauksessa. Kirby Dachin loukkaannuttua on löytynyt uudet ykköstähdet Dylan Cozensin kaltaisista pelimiehistä ja puolustuksen ykkösparista sekä Bowen Byram että Jamie Drysdale kelpaisivat mihin tahansa NHL-joukkueeseen. Puolustajien kohdalla puhutaan paljon kiekkovarmuudesta paineen alla, mutta he näyttävät olevan mukavuusalueellaan niin kiekollisena kuin kiekottomana.

Vastaan loppuottelussa asettuu rakas naapuri Yhdysvallat, joka kaatoi omassa välierässään Suomen. Yhdysvallat on päässyt kehittämään peliään kovempitasoisessa alkulohkossa ja haastavissa pudotuspeleissä, mutta mitään Kanadan vertaista se ei ole vielä kohdannut.

Kanada lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja sen tappio olisi todella suuri yllätys. Kanadalle turnauksesta kelpaa vain mestaruus ja sen se ehdottomasti on työllään ansainnut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös