Kärppien tehomies Julius Junttila toimi jälleen ratkaisijana joukkueensa voitossa, kiittelee valmennusta vastuusta – "Hienoa on pelata kun valmennus uskaltaa laittaa kentälle"

LIIGA / Haastattelu
Julius Junttila pääsi tinttaamaan kiekon tyhjään maaliin myös KalPaa vastaan vuoden viimeisessä ottelussa.
Kuva © Niko Niinivirta
Maanantai-iltana Oulun Raksilassa pelattiin tarkkaa ja puolustusvoittoista jääkiekkoa. Ottelun ratkaisuja ja ensimmäisiä maaleja saatiin odottaa aina viimeiseen erään saakka. Voiton kotijoukkueelle varmisti jälleen tuttu mies, hyvässä iskussa läpi kauden ollut Julius Junttila.

Taiston tauottua pukuhuoneesta median eteen astelee nöyrä ja hyväntuulinen kärppähyökkääjä Julius Junttila, joka on juuri kahdella maalillaan ratkaissut Kärpille vuosikymmenen viimeisen voiton.

Junttila jakoi kunnioitusta illan vastustajaa KalPaa kohtaan ja totesi ottelun olevan hyvin tasainen.

– Oli todella tasainen ottelu. KalPa oli todella hyvä ja laittoi meidät aika ahtaalle tänään. Tuloskin sen kertoo kun pari erää pelattiin ilman maaleja että molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti ja tarkasti. Melko tunteikas kamppailu. Oli meille tärkeä, että saatiin tehtyä se 1–0-maali kolmannen erän alkuun. Se toi hieman helpostusta ja kun KalPa joutui sen jälkeen hieman avaamaan peliään, niin päästiin iskemään sitten vastaan. Tasainen ja tiukka kamppailu, tuumi tehot 2+1 iskenyt Junttila.

Junttila on ollut koko kauden tehokas Kärppien paidassa. Alkukauden ilman seuraa ollut, vikkelä kinttuinen Junttila pelasi kauden avausottelunsa 17.10. HIFK:ta vastaan Helsingissä. Kärppien kausi oli ehtinyt vanheta 11 ottelun verran, ennen kuin oululainen liittyi mukaan joukkueeseen. Hyökkääjä onkin päässyt omien sanojensa mukaan varsin hyvin mukaan kauteen.

– Kun hyppäsi niin sanotusti liikkuvaan junaan, niin kyllä se aluksi vaati hieman enemmän. Tehoja on kuitenkin tullut ihan mukavasti, että hienoahan se on silloin pelata. Ja vielä kun joukkue pärjää niin se lämmittää eniten, sanaili tällä kaudella 22 otteluun tehot 12+12 nakuttanut Junttila.

Junttila jaka myös kiitosta valmennuksen suuntaan, kun luottoa on riittänyt. Juonikas hyökkääjä onkin osoittanut olevansa jokaisen peliminuutin arvoinen. Vastuusta kertoo hyökkääjälle varsin kiitettävä, reippaasti yli 17 minuuttia ottelua kohti oleva peliaika. Junttila on myös hyvin usein kentällä ottelun loppuhetkillä, kun ottelun kriittisimmät hetket ovat käynnissä. Junttila onkin kahdessa viime pelissä päässyt viimeistelemään yhdet osumat tyhjiin maaleihin.

– On se hienoa että valmentajat luottavat ja uskaltavat laittaa ottelun loppuhetkillä kentälle. Siinä pitää sitten yrittää osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen. Maalit mitä pääsee tekemään tyhjiin ovat pelaajalle itselle vain pelkkää plussaa. Kentälle kuitenkin lähdetään suojelemaan omaa maalia, blokkaamaan kiekkoja ja estämään vastustajan maalin syntymistä, päätti Junttila.

Junttilan ja Kärppien kausi jatkuu ensivuoden puolella 4.1., kun SaiPa saapuu Ouluun vierailulle. Ottelu alkaa 17.00.

» Lähetä palautetta toimitukselle