Jori Lehterä tietää, että kokeneen pelimiehen on helpompi motivoitua pudotuspeleissä – "Nyt täytyy kyetä päästämään hihnasta irti"

LIIGA / Haastattelu
Jori Lehterä nousi kesken kauden HIFK:n kapteeniksi.
Kuva © Ville Tohka
IFK:n runkosarja sujui odotuksiin nähden maltillisesti. Joukkueen kapteeni Jori Lehterä tietää kuitenkin, että kokeneet pelimiehet syttyvät viimeistään pudotuspeleissä.

Helsingin IFK lähti kauteen kenties kovimpana mestarisuosikkina. Odotuksiin nähden joukkueen runkosarjan kuudetta sijaa voi pitää selkeänä pettymyksenä. Tämä siitäkin huolimatta, että stadilaisten kevätkausi sujui pääsääntöisesti nousujohteisesti.

IFK:ssa pelaa useita kaiken nähneitä pelimiehiä, kuten Leo Komarov, Antti Pihlström ja tietysti kapteeni Jori Lehterä, jolla on vielä tuoreessa muistissa viime keväänä voitettu Suomen mestaruus Tapparassa. 

Onko niin, että joukkueen kokeneempi kaarti herää eloon vasta tosipelien koittaessa?

Lehterä ei halua mennä tämän taakse. Hän toteaa, ettei kukaan joukkueessa ole tyytyväinen runkosarjan sijoitukseen. Nyt ollaan silti uuden äärellä, mikä motivoi jo itsessään.

– Kun pelaat runkosarjassa kuusikymmentä peliä, niin osassa niissä joudut pumppaamaan ja keksimään keinoja, millä saat itsesi ja joukkueen sytytettyä. Pudotuspeleissä riittää, että menet hallille. Siellä jopa tuoksuu erilaiselta.

Lehterä ennakoi Pelicansia vastaan käytävää puolivälieräsarjaa ja kuvailee sitä miesten sarjaksi. Molemmat ovat fyysisiä joukkueita, joissa on paljon kokeneita pelaajia. Vääntö tulee olemaan kovaa ja kliseisesti ratkaisun avaimet liittyvät maalineduspelaamiseen sekä erikoistilanteihin.

– Pohjat on luotu. Nyt täytyy kyetä päästämään hihnasta irti ja painaa täysillä.

Pudotuspelit ovat pelaajalle eräänlainen kupla, jonka ulkopuolelle jäävät likimain kaikki muut elämän asiat. Lehterä tiedostaa tämän ja toivoo, että kupla kestäisi mahdollisimman pitkälle keväälle – jopa loppuun saakka.

– Kun pääsen sinne kuplaan, niin kotona oman vaimonkin on vaikea puhua minulle, Lehterä virnistää. 

» Lähetä palautetta toimitukselle