HIFK:n vireestä iloitseva Jori Lehterä seuraa välillä myös omia tilastojaan: “Joskus tulee niiloiltua”

LIIGA / Haastattelu
Jori Lehterä kuittasi kohtaamiset Pelicansin Ben Bloodin kanssa tavallisiksi kamppailutilanteiksi.
Kuva © Ville Tohka
HIFK:n Jori Lehterä oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen keskiviikkoisessa voitossa Pelicansista. Myös joukkueen viime aikojen hyvä vire ilahduttaa Liigan syöttö- ja pistepörssien kärkipäässä viihtyvää keskushyökkääjää.

Sarjataulukossa kuudentena majaileva, mutta iskuetäisyydellä kolmossijasta oleva HIFK kaatoi kanssaan samoista sijoista kamppailevan Pelicansin tylyin 6–1-lukemin. Jori Lehterä kuvasi omaa esitystään ottelussa asialliseksi, mutta kehui joukkueen panosta.

– Hyvä ja ehjä 60 minuuttia. Miesten peli. Olen tyytyväinen päivän esitykseen.

HIFK:lla on keskiviikon pelin jälkeen jäljellä enää kuusi runkosarjapeliä. Pelicans on mahdollinen vastustaja myös lähestyvissä pudotuspeleissä. Tämä näkyi Lehterän mukaan kentällä.

– Kyllähän siinä on vähän sellainen tunnelma. Muutenkin tärkeitä pelejä meille varsinkin tällä viikolla. Kyllä siinä sellaista "statementiä" koko ajan yritetään laittaa, kun tulee joukkueita, joita vastaan voidaan pelata pudotuspeleissä.

Varsinaista taisteluparia ei kuitenkaan vielä muodostunut kenenkään yksittäisen pelaajan kanssa.

– Ei siellä ollut vielä mitään. Oli sellaista tuuppimista vain. Eiköhän se pudotuspeleissä sitten.

Katsomoon näytti kuitenkin siltä, että Lehterä ja Pelicansiin paluun tehnyt kulttipuolustaja Ben Blood olivat muutaman kerran yhdessä siellä, missä tapahtui. Lehterä ei nähnyt tässä mitään tavallisesta poikkeavaa

– Ihan kamppailutilanteita. Ei siinä mitään sen kummempaa.

HIFK on voittanut edellisestä seitsemästä ottelustaan kuusi, vaikka vastassa on ollut myös sarjan kärkipään joukkueita. Lehterän mukaan joukkueen otteissa on nouseva käyrä, mutta parannettavaakin on vielä. Hyvää virettä edelsi heikompi jakso, josta päästiin yli perinteisin keinoin siipien äärellä.

– Se oli se klassinen Hookissa käynti.

Illan ottelussa Lehterä kartutti pistetiliään kahdella syöttöpisteellä. Liigan syöttöpörssin ykkönen myöntää aina välillä seuraavansa myös omia tilastojaan.

– Joskus tulee niiloiltua, joskus vähän vähemmän. Ei ole enää niin tarkkaa kuin joskus on ollut. Tässä on ihan rehellisesti katseet vain siinä, että olisi mahdollisimman hyvässä iskussa, kun pudotuspelit alkavat, ja että pystyttäisiin voittamaan pelejä. Nyt ei ole niin väliä, onko siellä se syöttöpiste tai kaksi pelin jälkeen. Kunhan voitetaan. Sen takia tätä tehdään.

Pistepörssissäkin kärkisijoilla oleva Lehterä löytää vähentyneelle omien tilastojen tutkimiselle muitakin syitä. 36-vuotias keskushyökkääjä luo pilke silmäkulmassa katseen rapakon toiselle puolen.

– Tässä ei välttämättä olla NHL:ään enää menossa. Mutta en minä sulje sitä poiskaan.

NHL:n lisäksi myöskään maajoukkue ei ole päällimmäisenä mielessä.

– En tiedä. Sitä en ole taas miettinyt. Tarvitsen tuohon vähän miettimisaikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle