Jori Lehterä ja Luke Martin mukana kaikissa HIFK-maaleissa viime otteluissa – Jerry Turkulaisen Liiga-ennätys lähestyy

LIIGA / Uutinen
Jori Lehterä on viime aikoina ollut ahkerasti mukana HIFK:n maaleissa.
HIFK:n Jori Lehterä ja Luke Martin lähestyvät Liigan ennätystä pisteissä oman joukkueen peräkkäisiin maaleihin.

Jori Lehterä on ollut maalin tai syöttöpisteen muodossa mukana HIFK:n yhdeksässä edellisessä maalissa. Luke Martinilla sama lukema on kahdeksan. Putki alkoi molempien osalta HIFK:n 5–1-voittoon päättyneessä 3. tammikuuta pelatussa SaiPa-vieraspelissä, jossa Lehterä teki viimeisen maalin ja syötti viimeistä edellisen. Martin sai syöttöpisteen viimeiseen maaliin.

Tuon ottelun jälkeen HIFK on hävinnyt KooKoolle 2–3 ja voittanut Jukurit jatkoajan jälkeen numeroin 4–3 sekä Ässät myös jatkoajalla lukemin 1–0. Kaikissa näiden otteluiden HIFK-maaleissa on siis ollut sekä putkensa aikana tehot 2+7 tehneen Lehterän että peräkkäisiin maaleihin pisteet 1+7 keränneen Martinin kädenjälki.

Liigan ennätys on myös tältä kaudelta. Jerry Turkulainen oli syyskuussa mukana kymmenessä peräkkäisessä JYP-maalissa. HIFK kohtaa perjantai-iltana juuri JYPin, joten Turkulainen saattaa päästä seuraamaan ennätyksensä rikkoutumista aitiopaikalta.

Lehterä tarvitsee siis ennätyksen sivuamiseen pisteen HIFK:n seuraavasta maalista ja sen rikkomiseen tehoja kahdesta seuraavasta osumasta. Martin on jo rikkonut puolustajien ennätyksen.

Martinin kanssa samaan kahdeksan putkeen ovat Liigan historian aikana hyökkääjistä päässeet Richard Grenier Kiekkoreippaan riveissä kaudella 1980–81, Juha-Pekka Haataja Lukon paidassa 2006–07, Tuomas Pihlman JYPissä 2009–10 ja Niko Huuhtanen Jukureissa viime kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle