Melartin kausi ohi, Lehterästä HIFK:n kapteeni – myös Manninen ja Tallberg ovat loppukauden sivussa

LIIGA / Uutinen
Melart loukkaantui viime lauantaina Tappara-ottelussa.
Ilari Melartin lisäksi myös Oskari Manninen ja Teemu Tallberg ovat loppukauden sivussa. Kaikkien vammat vaativat leikkaushoitoa.

Viime lauantain HIFK–Tappara-ottelussa loukkaantuneet Ilari Melart ja Oskari Manninen ovat loppukauden sivussa. Heidän lisäkseen myös hyökkääjä Teemu Tallbergin kausi on ohi, sillä kaikkien kolmen vammat vaativat leikkaushoitoa. 

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelaisen mukaan loukkaantumisten paikkaamiseksi tehdään toimenpiteitä. Liigan sisäinen siirtoraja umpeutui keskiviikkona, mutta ulkomailta pelaajia voi hankkia vielä 15. helmikuuta saakka.

– Reagoimme hyökkäyksen osalta jo tiistaina. Koska menetimme työteliään ja loistavan alivoimapelaajan, teimme loppukauden sopimuksen Antti Pihlströmin kanssa. Hän pystyy pelaamaan monessa eri roolissa ja on erittäin motivoitunut auttamaan meitä kevään kovissa peleissä. Tämän lisäksi haemme vielä vahvistusta puolustuspäähän, sanoo Salmelainen.

Melart kantoi kapteenin tunnusta rinnassaan, ja hänen jouduttua loppukaudeksi sivuun HIFK:n 31. kapteeniksi nousee Jori Lehterä. Lehterä on ollut tähän mennessä joukkueen tehokkain pelaaja pistein 4+41.

Kapteenistoon kuuluvat Lehterän lisäksi Juha Jääskä, Iiro Pakarinen, Eetu Koivistoinen ja Luke Martin.

– Meidän pukukopissamme on paljon johtajuutta. Sekä pelillistä, kulttuurillista että ilmapiirin johtamista. On ollut hienoa, miten tämä on näkynyt tässä tilanteessa. Jori on osoittanut kykenevänsä näyttämään suuntaa sekä kaukalossa että kopissa. Hänestä tulee erinomainen kapteeni, sanoo päävalmentaja Ville Peltonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle