Jokereiden kokoonpanoon paluun tehnyt Alex Grant: "Tuntuu mahtavalta olla takaisin peleissä"

KHL / Haastattelu
Alex Grant pelasi tiistaina vain reilut 10 minuuttia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

14. tammikuuta sattui ikävä tilanne Jokereiden vieraspelissä Vitjaz Podolskia vastaan. Vitjazin romuluinen venäläishyökkääjä Jevgeni Artjuhin taklasi kolmannen erän puolivälissä Jokereiden kanadalaispuolustaja Alex Grantia päähän. Artjuhin lensi tilanteen seurauksena lopulta suihkuun ja sai neljän ottelun pelikiellon.

Grant nousi jäästä ylös, päästä valui verta ja kanadalainen poistui pukukoppiin.

Yli 1,5 kuukauden tauon jälkeen Jokereiden isokokoinen puolustaja teki paluun peleihin aivotärähdyksen jälkeen.

— Tosi tärkeää, että Alex saatiin takaisin. En laskenut, oliko niitä 15 vai 20 peliä, mitä Grant oli pois ja Artjuhin neljä peliä. Tärkeä pelaaja meille ja hyvä, että sai nyt pelin alle, kommentoi Lauri Marjamäki tähtipuolustajansa paluuta peleihin.

Grant oli lopulta poissa peleistä 16 ottelun ajan. Itse aivotärähdykseen johtaneen taklauksen ja tilanteen puolustaja muistaa hyvin.

— Se kieltämättä aika likainen taklaus. En toki itsekään sijoittunut siinä tilanteessa kovin fiksusti. En tietenkään halua, että tällaista kävisi. Ikävää, että näin kävi, mutta peli on nopeaa ja näin voi joskus käydä.

Paluupelissään Lokomotivia vastaan Nova Scotian mies pelasi 15 vaihtoa ja keräsi peliaikaa 10.36 minuuttia. Grant pelasi koko joukkueesta toiseksi vähiten, mutta häntä ajettiin pikkuhiljaa sisään peleihin pitkän tauon jälkeen. Jokereilla oli kokoonpanossa seitsemän puolustajaa, joten tämä oli mahdollista.

Pienestä peliajasta huolimatta Grant merkkautti tililleen yhden syöttöpisteen ja oli iloinen palatessaan peleihin.

— Tämä on ollut pitkä matka. Tuntuu mahtavalta olla takaisin peleissä. Pudotuspeleihin paluun tekeminen on aina tietysti vaikeaa, mutta tämä peli meni kivasti. Tuntui tosi hyvältä kokonaisuudessaan. Tänään meiltä nähtiin todella tasapainoinen esitys. Joukkue pelaa hyvin ja siihen oli itselläkin helppo työ hypätä mukaan. Etenkin, kun pelaa Mikko Lehtosen kaltaisen puolustajan kanssa. Lehtonen tekee minunkin pelaamisestani todella helppoa.

Tiistaina Grant piti huolen, että Anton Lander ei pääse joukkuekavereihin käsiksi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kanadalaispuolustaja on pystynyt harjoittelemaan käytännössä koko ajan jäällä, mutta joukkueharjoituksissa Grant on ollut mukana vasta kolmisen viikkoa.

— Olen luistellut paljon kehitysvalmentaja Tomi Mäen kanssa, kun hän on vetänyt harjoituksia joukkueen loukkaantuneille pelaajille. Olen ollut jäällä paljon. Kolmen viime viikon aikana olen ollut joukkueharjoituksissa mukana aina, kun se on ollut mahdollista.

Jokerit jatkaa pelejään torstaina pudotuspelien kolmannen ottelun muodossa Jaroslavlissa. Grant odottaa pelistä kovaa vääntöä.

— Seuraavaksi pelaamme heidän kotonaan ja Lokomotiv lyö pöytään varmasti parastaan, ja heiltä on odotettavissa kovaa peliä. Meidän täytyy jälleen pelata ja tulla peliin samalla intensiteetillä, mitä kotipeleissäkin, eikä ottaa yhtään taka-askelta heidän paineensa alla, Grant korosti.

» Lähetä palautetta toimitukselle