KHL:n pudotuspelit 2020: Kemppainen SKA:n sankari – Metsola torjui Salavatille voiton

KHL / Raportti
Linus Omark kahdella syöttöpisteellään auttoi joukkuettaan tasoittamaan ottelusarjan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toiset ottelut on pelattu. Jatkoaika teki tiistain otteluista tiiviin katselman.

KHL:n pudotuspelien ensimmäinen kierros on lähtenyt käyntiin. Tiistaina kaavion toisen puolen toiset ottelut saatiin pelattua.

Barys Nur-Sultan (2.) vs. (7.) Metallurg Magnitogorsk, ottelusarjan voitot tasan 1-1

Metallurg Magnitogorsk pisti puolustuspelinsä kuntoon ja iski tarvittavat maalit KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa ottelussa Barys Nur-Sultania vastaan. Metallurg tasoitti ottelusarjan voitot 1–1:een 3–0-vierasvoitolla.

Metallurgin tähtinä häärivät joukkueen kapteeni Sergei Mozjakin ja kaksi maalia iskenyt tsekkihyökkääjä Andrej Nestrasil. Vasili Košetškin torjui vieraiden maalilla 35 kertaa nollapelin eteen.

Barysin suomalaisista puolustaja Atte Ohtamaa oli joukkueen peliaikakuningas. Ohtamaa kirjautti 25.47 minuutin peliajan ja otti kaksi blokkia. Iiro Pakarinen pelasi hyökkääjistä kolmanneksi eniten, 17.49. Pakariselle merkittiin neljä laukausta ja kolme taklausta.

Ottelusarja jatkuu Magnitogorskissa torstaina.

Avangard Omsk (3.) vs. (6.) Salavat Julajev Ufa, ottelusarja tasan 1-1

Avauserä ei tarjoillut maaleja, joten Juha Metsolan ja Igor Bobkovin välinen maalivahtien paremmuustaistelu siirtyi seuraavaan erään.

Toisessa erässä vierailijat iskivät ottelun avausmaalin, kun Linus Omarkin ja Teemu Hartikaisen alustaessa Grigori Paninin laukoi kiekon maaliin. Vieraiden johto kesti ainoastaan 26 sekuntia, kunnes kotijoukkue tasoitti Semjon Košelevin maalilla ottelun. Košelev pääsi nauttimaan Cody Fransonin ja Kirill Semjonovin syötöstä.

Muita maaleja ei toisessa erässä nähty.

Pavel Dedunov laukoi ottelun loppuhetkillä Avangardille johtolukemiksi 2–1. Ottelun viimeisellä minuutilla Sakari Manninen tasoitti ottelun ja lukemista 2–2 siirryttiin jatkoerään.

Dmitri Kugrišev ratkaisi 2–3-jatkoaikavoiton vierailijoille kellon näyttäessä aikaa 67.20.

Suomalaisista Avangardista Ville Pokka kirjautti peliaikaa 23.04 saaden tilastoihin kaksi laukausta maalia kohti, neljä blokkia ja yhden taklauksen.

Salavat suomalaisista Hartikainen kirjasi tilastoihin tehojen 0+1 lisäksi peliaikaa 25.10. Manninen sai maalin lisäksi tilastoihin neljä laukausta maalia kohti ja peliaikaa 22.49.

Metsola torjui vieraiden maalilla 23 kertaa. Ottelusarja jatkuu Ufassa torstaina.

SKA Pietari (2.) vs. (7.) Vitjaz Podolsk, SKA johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0

Vitjaz käynnisti ottelun maalitalkoot tekemällä avauserän ainoan osuman. Quinton Howden toimi maalintekijänä ja syöttäjinä häärivät Igor Voronkov ja Ville Lajunen.

Toisen erän alkuun SKA tasoitti ottelun, kun Vasili Tokranov ja Igor Ožiganov syöttivät Sergei Plotnikovin tekemän osuman.

Vitjazin Voronkov ja Pavel Tšernov ottivat SKAn tasoitusmaalin synnyttyä peräjälkeen rangaistukset, mutta pietarilaisryhmä ei saanut ylivoimillaan maaleja aikaiseksi.

Rangaistusten jälkeen pietarilaisryhmä lisäsi erän loppuun vauhtia tehden erän viimeiset maalit.

Jevgeni KetovVasili Podkolzin ja Joonas Kemppainen namuttelivat ylivoimalla pietarilaiset kolmen maalin johtoon. 3–1-tilanteessa Vitjaz vaihtoi maalivahtia ja Ilja Ježov sai tehdä tilaa Igor Saprykinille

Ottelun loppuhetkillä kahden maalin mies Howden kavensi lukemiksi 4–2 ja Aleksei Makejev lukemiksi 4–3. Muita maaleja ei ottelun loppuhetkillä nähty, joten SKA otti kuin ottikin lopulta voiton.

Pietarilaisten suomalaisista eniten peliaikaa keräsi Kemppainen 17.42 minuutin peliajalla, kun taas Vitjazilta Lajunen oli 19.03 minuutin peliajalla joukkueen suomalaisten peliaikakuningas.

Vierailijoiden Joonas Nättinen keräsi tilastoihin yhden laukauksen. Pekka Jormakka ei pelannut ottelussa. SKA:n Miro Aaltonen ja Jarno Koskiranta saivat tilastoihin yhden blokin, mutta eivät tehopisteitä. Kotijoukkueelta Jori Lehterä puuttui kokoonpanosta.

Ottelusarja jatkuu Podolskissa torstaina.